perjantai 23. toukokuuta 2008

Ruusu, lilja ja kirsikkapuu

Puheopetusta kukkakielellä. Nämä ruusut ovat kaukaa kartanosta kuninkaan tai mustaruusu vanhan linnan puistossa. Kirsikkapuut kukkivat japanilaisen kivipuutarhan liepeillä. Japanissa kalastaja kalastaa noudattaen 1000-vuotista perinnettä ja valmistaa kultashusia. Liljan vein eilen agabena-tilien hoitamisesta. Voiko kirjanpitäjä olla yrittäjälle kuin oljenkorsi hukkuvalle. Hän ainakin on ollut ainoa apu saadakseni rahat riittämään lakisääteisiin maksuihin. 

Eläkevakuutus koki kovia Kansan konkurssissa. Työhuone vielä kovempia välimiesoikeuden uhan alla. Se siitä pankkimaailman ja bisnesmiehien kanssa marjamatkoista. Veikko otti kotipossun kesäksi. Ruopotteli kaksi viikkoa ja samalla puheli possulle. Possu vastasi:
- Nöf. Itse yritin puhua tilanteestani saatanan väijyessä julmana juuri liian liki, mutta se olikin kasvoton julma jumala, joka ei suostunut näyttäytymään naamarin takaa enempää kuin Lordi. Leivättömän pöydän ääressä olen heistä nähnyt kuvia. 

Metsäveroillassa kerroin metsänhoitajalle sukupolvenvaihdoksesta, hän kuunteli ja sanoi: 
- Höh, mutta saithan sinä olla vanhempiesi omaishoitajana. Vuorosanat ovat vähissä. Höh ja nöf, jos on puhekumppania altavastaajalle. Lakitermiä en tiedä tässä näytelmässä. Syyllinen - syytön, kuka katsoo ja mitä katsoo, mutta minä ainakin maksan maksamasta päästyänikin. 
30 vuotta yrittäjänä ja muuta lisäksi ei ole kartuttanut työhistoriaa. Huipulla ei ole odotettavissa biologisia jatkajia, on vain reilun kaupan pornoa tarjolla. Nyt on aika hävittää kaikki turha painolasti sosiaalihuollon asiakkaana iloisen lakimiehen antamilla ohjeilla. 

Tulin eduskunnasta suutuneena kuulemastani ja ahdistuneena nähdessäni hiidenkirnun kuin Loviisan ydinvoimalan säteilyvaaran sinne tutustuessani. Nyt sydämen kyllyydestä suuret suut puhuvat puoluepolitiikkaa. Kyselen vain: 
- Nöf, nöf pienet possut, mistä matka mihin? 
- Röh, röh vietiin tossut juuri suutarihin korkojen korottamista varten. Siis velkaa sijoittamiseen ja velkasaneerausta maksajille, kuka possujen velat joutuu maksamaan. Kirjanpitäjäni on pitänyt raha-asiat kohdallaan verottajaa varten, eikä kenelläkään ole nokankoputtamista. Samaa toivoisin Kelan, tyovoimatoimiston ja terveyskeskuksen palveluista. Ilman meitä, ei tarvita teitäkään. Ana-lyytille nimipäiväonnea. Anna kyyti, pyysi lyyti ja lyytikko lykkii kuin henkensä edestä.

Ei kommentteja: