maanantai 12. toukokuuta 2008

Pääaineet 3/7

Tänä päivänä olen nauranut katketakseni Tv:n ääressä signaalikatkosten välillä. Juuri sopivasti on tullut ajankohtaan osuvia ilmeitä ja eleitä Juustolaaksossa ja Allyn lakimiestoimistossa. Onhan puitu vaalirahoitusta eduskunnan kyselytunnilla. Niitä kyselyjä en kehtaa kuunnella. Ne sotivat minun ajatusmaailmaa vastaan. "Se on sanomattakin selvää", sanoo ministeri lakipykäliin vedoten, mutta vastoin minun parempaa tietoani. 

Diplomille "Världens bästa mamma" löytyy arkistostani dokumentti. "Kysymykseenne hylkäämisen syystä olen merkintäni mukaan vastannut, mutta teen sen nyt uudestaan. Lausunnon mukaan olette äänekäs, puhelias ja puuskittainen ja sellaisena sopimaton sairaanhoito-työhön. Kovin suurta harkintakykyä ei osoita sekään, että pyydätte em. vastausta postikortilla. Valitan, että olette vähän myöhään herännyt ajattelemaan ammattikoulutuksen hankkimista, mutta ehkä tulette onnellisemmaksi jollakin muulla, kuin saraanhoidon alalla. Kunnioittaen Rehtori" 

Siinä on suomalaisen rehtorin kunnioituksen osoitus, kun saa selän takana kirjoittaa testintuloksen ja peilata itseään oman turhautuneisuutensa markkinolla. Nyt on pudotuspelin heikoin lenkki julkisesti tuomaroinnin kohteena. En muista itkeneeni tätä pudotusta. Kysyin tyttäreltä vuosia myöhemmin, hakisinko sairaanhoitajakouluun vanhoilla päivilläni. Hän piti sitä turhana koulutuksena, kun ala ei tarjonnut hänellekään kuin pätkätöitä. 

Sveamamma arvostaa Suomessa hankittua sairaanhoitajakoulutusta ja hän on saanut tehdä koulutustaan vastaavaa työtä ja ottaa siipiensä suojaan koulun työharjoittelujaksolle 15-v tytön Suomesta. Olen ollut onnellisin saadessani hoitaa työssä uupuneita ihmisiä 30 vuotta sosiaalisena hierojana. Tunnen suurta kiitollisuutta zu Hausen Pflegen - ajasta ja siitä prosyyristä, mikä kertoo kaiken: zu Hause Pflegen, Hilfe für die Helfer. Närståendevårdare sai työlleen kielen saksaksi. Laki ja lainlaatijat puhuvat vain rahasta kuin vaalirahoituksesta ja säästöistä, kun puhuvat omaishoitamisesta. Heillä on oma lehmä ojassa.

Ei kommentteja: