torstai 29. toukokuuta 2008

Nytpä tahdon olla mä pienen mökin laittaja

Tuijotan virtuaalitodellisuutta. Salmen suut laulaa omalla tunneäidinkielellä. Nimeää saaret: Eteis-, Pitkä- Kalamo- ja Kokko-. Virta on Kirves- ja mäki Rämän-. Ketvele vastarannalla oli lapsuuden viimeinen tarkastuspiste saaresta salmen yli. Ajoitus oli oikea. Ilahduin aina nähdessäni äidin menossa navettaan antamaan lehmille heiniä. Ei ollut susi syönyt minun äitiäni sillä aikaa, kun olin koulussa. 

Parvekeremontti kestää, en osaa oikein tehdä mitään. Kun lähden liikkeelle, alan toistaa itseäni. Minä en jaksa, minä en jaksa. Se on liikaalastatun kieltäytyminen ottamasta vastaan tarjottuja lisätehtäviä. Se on jäänne menneestä unenpuutteesta, vai eikö unitutkimustulokset koske omaishoitajaa: 
Jo puolen (½) tunnin univaje/vrk pitkittyessään aiheuttaa muutoksia aivotoiminnassa. 
Niitä häiriöitä on lupa hankkia ja potea vain kansanedustajan vaalirahaa kerätessä. Sitä media kauhistelee ja ylläpitää, kuinka raskas työ vaatii raskaat huvit. Punahilkan korille on käyttöä. En mene enää metsän läpi viemään ruokaa mummolle. 

Tänään kyselin Karjalaan kotinsa 2 kertaa jättäneen elämäntarinaa. 10 vanhana oli lähdettävä perheen kanssa ja toisen kerran ilman isää tyttö ajoi polkupyörällä Lauritsalaan, että sai pyörän mukaansa. Korissa on hapankaalipurkit pöydällä bioroskia varten. On pakko tyhjentää joka toinen päivä. Keltaisen kirahvin ja StoraEnson Kollin pistän junaan. Ovat tehneet tehtävänsä, mitä se StoraEnso tahtoo. 
Se tahtoo saada haltuunsa metsäomaisuuden hoitosopimuksen. Mutta siinä MHY, MTK ja MOL vetivät vesiperän. Poikkeuslaki saadaan aikaan sillä hetkellä kun koirasta tulee kolli. Siperiaan vievään junaan lastatut koiratkin ovat kolleja. Mitä lie ihmiset kun viedään työpaikat alta tai pakkotyöhön Pirunsaarelle?Jäljellä on nälkään ja koleeraan kuolleille muistomerkkejä. Sankareita ovat vain sinivalkoiset suomalaiset, joiden omaatuntoa eivät ostetut päätökset kolkuta. Ei ole eriarvoisuutta, rasismissa on kylliksi.

Ei kommentteja: