torstai 29. toukokuuta 2008

Lahjaksi olette saaneet punaisen viivan

Punaisen viivan agiteeraus aikanaan oli historiallinen tapahtuma. Karhu raateli ainoan ämyrin ja Topi yrittäessään hillitä karhun veritekoja sai tuntea nahoissaan karhun raivon. Pitää kerrata kirjasta luettua torakoiden kokousta. On päässyt unohtumaan, kun on ollut muuta ajateltavaa. 6.2.2000 Rouva presidentinvalintapäivä oli päivä päivien joukossa. Oli isäni viimeinen elonpäivä. Hänet oli elvytetty kitumalla kuolemaan 93. syntymäpäivänsä jälkeen seuraavana aamuna. Kuolintodistuksen hautaamista varten olin tilannut lääkäriltä sinä päivänä, kun hoidot lopetettiin. Alkoi saattohoitoaika vuodeosastolla. 11. joulu Tuusniemellä oli omaishoitoaikani viimeinen joulu, vuosituhat vaihtui. Kaikki odottivat hengitystä pidättäen, milloin 100-vuotias lapsuuskoti Tirkkosen suvun hallussa olisi vapaata riistaa. Kuka rakentaisi mökkinsä, kuka ajaisi hienoilla maastureilla Vihtanimeen aikanaan siellä asuneiden rakentamaa tietä pitkin? 

Ensiksi tuli kaho, sitten tuli Lordi ja tänään hevimiehet juhlivat Belgradin euroviisuissa saavutuksillaan."Missä miehet ratsastaa" naispresidentin aikana. Toinen kausi presidentille ei ollut itsestään selvyys. Nyt minäkin pystyin seuraamaan vaalikeskustelua ja osallistumaan netin kautta. Siellä ratsasti naistukijoukko. Keräsi rahaa lähettämällä arvat maksettavaksi. 
Kaikkeen rahastukseen on tullut lupaus ilmaisesta lahjasta, mutta se vaatii pienen tai suuren omavastuun saadakseni minulle syötiksi asetetun jo annetun lahjan. Hullu ei huomaa eikä viisas virka mittää, onhan henkilöön sijoitettu vaaliraha vallankahvassa se kampi, jota maksaja veivaa. Kumpi käyttää kampea? Antamalla yhden ilmaisen ääneni, se poikii minulle arvat maksettavaksi juhlimista varten (20€ x 600.000 nimettyä maksajaa rekisteristä otettuna). Kiittämättömyys on maailman palkka. 

Kurdimies, kiintiöpakolainen sanoi "salakuljetetun" äitinsä ihailevan suomalaisia kristittyinä. Heidän oma jumalansa vaatii kostoa. Itse sanoi olevansa vapaa suuntautuneisuudesta ei kenenkään puolesta, eikä ketään vastaan. Mutta minulle hän sanoi surullisen vakavana: 
- Sine vanha nainen minua hierot, minun pitäisi sinua hieroa. 
Siinä on kulttuurista lähtöisin oleva vanhan kunnioitus ja arvostus. Kuinka minä voin kunnioittaa vallanpitäjiä, jos minusta tehdään varhennettu vanhus. Kelan täti kehoittaa tulemaan saattajan kanssa selvittämään minulle kuuluvia eläke-etuuksia. Se on itsetunnonpuutetta, että minut asetetaan kynnysmatoksi, että virka-asemansa perusteella voisi kulkea ylitseni ja pyyhkiä jalkansa. 

Punaisten ruumiiden ja salaa kaadettujen eläinten raadon päälle jalka ja sankarit jäävät elämään kuvissa. Viimeksi kohun aiheutti kuvat Quantanamon vankileiriltä. Se on tätä päivää, halutaanpa tai ei. Inhorealismi on tullut päällimäiseksi kyrsiväksi tunteeksi. Kuolema karsii kulkiessaan, saa ihon kananlihalle. Mutta kyrsiminen on poliittisorgastinen tunne. Viagralla tai ilman. Kukapa siitä kehtaisi kertoa, kun lasten syntymisestäkin on kerrottu näihin päiviin asti haikaravierailuista tai savusaunan sillan alta otetuista. Lapset esittävät kysymyksiä kyselyiässä, mutta onko aikuisella rohkeutta kertoa rakkaudesta, josta lapsi sai alkunsa. 
Raiskauskokemus on häpeä. 
Raiskaajalle rikos, jota poliisi yrittää vierittää raiskatun omaksi syyksi. 
Raiskaajalle rikos, jota ei tule tunnustamaan omasta vapaasta tahdostaan. 

Tarvitaanko meillä presidenttiä ja valtaoikeuksia, se on tämän päivän puheenaihe. Tukiryhmät ovat viisaita rahastaessaan, mutta siihen on loppunut hiirenvirsi, katkennut kanantarina. Suomeenkin vaalitarkkailijat hyvissä ajoin ennen vaaleja ja koko vaalikaudeksi seuraaviin vaaleihin muokkaamaan mielipiteitä otolliseksi vallankäytölle oman intressin mukaan. 
Äiti Theresan vaalirahoitus: 1x ilmainen hieronta äänestäjälle äänestä, minun asioiden puolesta eduskuntaan pyrkivälle annettu. Sain tutustua todellisiin ongelmiin, omaishoitajiin, koulukiusattuihin, sairaisiin. Ja SAK:n rahalla tuettu vei paikan kuin Moppe. Uskonkonsultit ja mielenterveysongelmaiset eivät osaa ottaa lahjaa vastaan. He käännyttävät minua kaltaisekseen. Kyse on mielipiteistä eikä kaikkien parhaaksi asioidenhoidosta. Ei ole radiopsykiatrini ylitse käynyttä, kun hän kysyy: 
- Mikä meidät tekee hulluksi? ja vastaa: 
- Sanojen kaksois- , kolmoismerkitys. Ministeri puhuu konekieltä toistamiseen: Se on sanomattakin selvää, ettei ole selvää. Ota selvä ja tee rätinki.

Ei kommentteja: