keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Häätanhu

Lauttana lanttu ja purjeena salaatinlehti oli kuin oravalla punainen häntä purjeena ja se irvisti vasten kuuta. Kasvissyöjän tilaama salaattiateria oli samaa hintaluokka kuin lihansyöjän lankkupihvi a' 70 mummonmarkkaa. Pidin sitä kalliina valitsemalleni Ritz - hotellin vaihtoehdolle. Kohta sen jälkeen luin lehdestä, että venäläiset haisee. Eivät sen tähden olleet tervetulleita Ritz - hotelliin. Voi, niitä aikoja. 

Onko tänään paremmin kun isänmaata myydään kalliilla neliöittäin raharikkaille venäläisille. Älkää mitään kauhistelko! Olen entisessä elämässäni elänyt uudelleen löydetyn Kehitysyhteistyön mallin mukaan. Oltiin omavaraisia, kalastettiin, viljeltiin maata ja pidettiin muutamaa lehmää. Ahkeralla työllä hankittiin elanto suurelle perheelle. Mustikat ja puolukat myytiin torilla maattomille kaupunkilaisille. "Zu Hause Pflegen" idea on siltä ajalta peräisin. Tunnen kuuluvani kuitenkin sota-aikana niin yleiseen vastarintaliikkeeseen, maanalaiseen armeijaan. Meissä on selviämisen strategia selkäytimessä. Sitä ei kaiva sieltä ministerin kestorepliikki. "Se on selvää" jokaisesta suusta kuultuna. Pitää arvioida uudelleen suurella rahalla ajan kanssa. Saadaan aikaan roskapostilaatikko ja digi-tv. 

Omaishoitajilla ei ole täydennyskoulutuksentarvetta, kuinka kohdata apua tarvitseva lähimmäinen. Sitä ei kerro terapeutit eikä psykiatrit, jotka hoitavat omia ongelmiaan terveellä maalaisjärjellä varustettujen kustannuksella. Kuinka raha ratkaisee omaishoidon tulevaisuuden. Suostummeko enää uudestaan säästökohteiksi, joilta lama ja pankkikriisi antoi mahdollisuuden ulosmitata kaikki omistuksessa olevan lapsenlapsiin asti. Me maksamme velkaa markkinavoimille på-liitikkojen hääriessä välj'vouhkana kansan antamilla valtuuksilla. 

Poliitikko (- sana tauvutettuna sijamuodoissa adessiivi (millä) on på-liitikko, på-liitikolla), selviää aina päällä ja pinnalla. Autuaita ovat puupäät, sillä ne eivät huku. Toinen kasvisateria korvasi lihansyöjän porsaankyljyksen. Sain eteeni pienen alkusalaatikupin kuin lihansyöjätkin. Muuta ei tullut, ei ollut ruokalistalla. Kupin kokoa katsellessa se kysyy ivallisesti: Syökö miniä vai annetaanko kissalle? Ei edes ruokapalkkaa saa omaishoitaja korvausta 5,4 työaikalakia noudattavan hoitajan tekemästä työstä.

Ei kommentteja: