perjantai 23. toukokuuta 2008

Holistin Spitzname tai Familiename

Alkoholistin vaimo kertoi muuttaneensa Helsingistä pois, kun ei enää jaksanut katsoa miehen juomista. Kysyin kuinka vuosia kestänyt juominen rahoitetaan. 
Juomaköörissä jokaisella vuorollaan on rahapäivä, peritään kuolleita vanhempia tai kannetaan kanikonttoriin kaikki, mitä vielä kotoa voi viedä pois. On suuri joukko vanhempia, joista jompikumpi rahoittaa lapsensa juomista. Se on lapseksijääneen perheeltä pois.

6.2.2000 oli isän viimeinen elonpäivä. Valittiin Halosta presidentiksi. Isäkin vielä äänesti ja jätti minulle yhteiskunnallisen tehtävän. Olin puutunut pehmeässä tuolissa istumisesta ja kymmenen kieppeillä ilmoitin lähteväni kotiin. Aamulla puhelin soi ja tiesin isän kuolleen. Presidentti tuli valituksi ilman suurempaa tohinaa ja äänestämisestä ei tarvinnut maksaa. 
Toista oli kuuden vuoden kuluttua. Otin yhteyttä netin kautta vaalikeskusteluun. Minut huomattiin, tuli paluupostissa arvat lunastettavaksi. Meni yli hilseen, oli se niin törkeätä kerjäämistä. En yhtään ihmettele, kun vaihdevuosi-ikäiset naiset kutoivat kilometrikaupalla kaulaliinaa. Oli psykologia ja muita aivopesijöitä, jotka kerjäläisiksi heittäytyneinä lähestyivät äänestäjiä. 

Pahvi-Sauli houkutti lähestymään lupauksella "saa halata". Minun vaalirahoitus olisi ollut toteutuessaan n. 80 000 euroa lahjoitettuna työnä äänestäjille. Krooninen rahapula on tullut jäädäkseen Arkadian mäelle. Voisiko sitä muussa valossa nähdäkään. Räikkö Räähkällä on sukulaissieluja, joita en voi erottaa toisistaan. Kenellä tämä ominaisuus on Spitzname tai Familiename, mutta rahariippuvutta ei poista korkea asema eikä opilliset saavutukset. Arpa on heitetty. Lankesiko maanmiehille ihana maa vai EU:lle ulosliputettava hukkuva laiva. Kaikki vaiheet olen suorittanut, mutta mikään ei riitä. Hei hulinaa, ei ulinaa tai keppi heilahtaa.

Ei kommentteja: