tiistai 1. huhtikuuta 2008

Vyc'erpanost'

Ei niin pientä pilaa, etteikö totta toinen puoli. Ennen kuolemaa varmaan onnen kohdata saat. Panin tämän merkille, kun vanha leskirouva hankki kaukaa nuoren rakastajan. Mies oli otettu naisen mielenkiinnosta. Mutta leskinaisia oli enemmänkin. Nyt mies ei osannut päättää kenen kanssa olisi. Lapset tulivat apuun ja hankkivat vanhalle äidilleen uuden asunnon kaukaa. Kohta nainen kuoli. 

Samoin kävi kikkelikortin lähettäjälle. Hautasin liian innokkaan tunkeilijan eroottiseen hautausmaahan ja kohta mies oli suorasääristen pataljoonassa. En halunnut hänen kuolemaa, mutta huomasin hänen masennuksensa omaishoitajana. Ei osannut itse auttaa itseään, kuinka hän enää voisi hoitaa vaimoaan. Skype Brrr... on viisaan äitini mielikuva asiasta. Ukki ihmetteli vanhojen miesten keskustelua kolmen pojan isästä. Kuinka hän on voinut saada lapsia, kun ei ole ollut naimisissa. Keskeytin moralisoimisen kysymällä: 
- Onko Ukki unohtanut, kuinka lapsia laitetaan alkuun? Tekotavan tiesi jo pieni tyttö vilkaistessaan elokuvaa. Naimisesksi meni ja jatkoi nukkeleikkejään. Samoin hän missikisojen tekohymyjä peilasi huulet törröllään. Nyt samaa katson digistä, kun signaalikatkos yllättää. Kuva pysähtyy, huulet jää törölleen ja kohta pimenee. Tämä on se hulluudenhuippu, jota osasin odottaa. 

- Ethän sinä voi tuoda tällaista lääkärintodistusta, jossa on "Exhaustio" työstä poissaolon syynä. Senhän tuo vain juopot ja itse sairautensa aiheuttaneet. 
Kyse oli perhetilanteesta, jossa puolitoistavuotias oli Osasto 10 (kympillä) isän kanssa. Kotona 2-viikkoinen vauva ja äiti. Nyt eduskuntaan on valittu ääniharavat, jotka elävät kaksoiselämää. Meille tavallisille on annettu elettäväksi yksi elämä, kun selviäisi siitä piäsnuatikoihen laatimien lakien puitteissa. 

Ei onnistu, kokemusta on. Sain arvonimen Varhennettu Vanhus osamaksulla, joka tulee kuolemalla kuitatuksi. Toteutuu piilokuolemantuomio; tulla myydyksi velallisena ulkomaalaisten perinnän kohteeksi ja nyt lääketeollisuuden johtajana siistiä jälkensä. Aprilliä, syö silliä, juo kuravettä päälle! Tässä meidän suomalainen sisu ja uskottavuus testataan. Pistetään hameen alle ja humpsutetaan kuin poikaa, joka kieltäytyi kasvamasta isoksi. (Peltirumpu on Gynter Grassin kuvaus natsiajasta ja ihmisistä)

Ei kommentteja: