tiistai 1. huhtikuuta 2008

Retki meren rantaan

Syntisenlaulunmaassa on tullut perheriita. Osat ovat näytelmässä toisin päin tänään riippuen siitä, mistä zoomaa. Katsooko livenä vai pysähtyneenä digikuvana. Ainakin töröhuulia on riittänyt. Jorma antoi hyvät pisteet pääkallosta erottuvalle omaa tanssia esittävälle huulikoreografialle. Nyt ei turpajumppa pystynyt peittämään liikutusta. 

Iita on pakottanut Oton pakenemaan katolle tikapuita pitkin. Otto yrittää pysyä lumisella katolla, jonne Iita hosuu käteen sattuneella karahkalla. Otto hädissään varoittaa: 
- Elä tule tänne, tiällä on niin suatanan liukasta.
Katson hiekkarantaa tänä päivänä. Vastaanottaja on kahlannut veteen ja käännyttää venepakolaiset takaisin. Näin kävi minulle omaishoitajana tullen mennen ja mennen tullen. Sitä ennen alle 2-kymppisenä palattuani Ruotsista kesätyöstä. Johtajaopettaja sanoi meidän opintokerhon kokoontumisista koululla: 
- Menkööt muuanne ilakoimaan. Toinen vuosi päättyi pelastautumiseen lammesta. Olin viimeisenä iltana viemässä koululle pyydettyjä papereita. Suutari-Jussin poika ja johtajaopettaja olivat humalassa. Kävivät minuun käsiksi, toinen kainaloiden alta toinen jaloista raahasivat minut lammelle ja heilauttivat vauhdilla veteen. Vettä valuvana raahauduin asunnolleni. Seuraavana päivänä olin kotona. Äitini näki mustelmat, kysyi syytä. Oli paha paikka kertoa, kuinka ne olivat syntyneet. Opettajat ovat tehneet elämäntyönsä lasten kasvattajina. Viettävät ansaittuja eläkepäiviä. Minulta on luottamus mennyt viranhoitajiin, jos he eivät millään pysty osoittamaan olevansa luottamuksen arvoisia. 

Sitten tulee todeksi eletty sananlasku. "Kun on akka puhemiehenä, on piru perämiehenä." Alastomuus on tabu, jos yksin ollessakin käy suihkussa shortsit jalassa. "Housut pois" - elokuva sopii työttömälle esimerkiksi tienaamisesta. Miesstripparilla ja poliittisella paljastelijalla on se pieni ero - älykkyys vs. isoego, minkä nainen voi nähdä. Poliittiselle huoralle se on ansaintamalli. Siihen ei pidä äiti-ihmisiä eikä isiä miehenmallina sekoittaa.

Ei kommentteja: