perjantai 25. huhtikuuta 2008

Lapsi pesuveden mukana

Tulin julkisilla kulkuneuvoilla kaksi kassia vaatteita mukana. Myöhemmin koti Lahdessa tyhjeni. Osuuteni tavaroista tuotiin muovipusseissa Tuusniemelle. 10 vuotta muuttoa ja kuljetusta samoissa muovipusseissa. Iloisen lakimiehen ilmoitus: 
- Minäkin olen sosiaalihuollon asiakas. 2-vuotias tyttäreni käy kunnallisessa päivähoidossa. 
Yritin löytää yhteisiä piirteitä subjektiivisesta oikeudesta päivähoidon ja omaishoidon välillä sosiaalihuollon asiakkaana. Palasin kotiin vihaisena. Kaikki omaishoitoa koskevat paperit olisivat joutuneet roviolle, ettei kukaan saisi tietää. 

Onneksi olin väsynyt pitkästä päivästä, raskaasta luennosta ja omaishoitajan tietokoneella tekemästä ajankäyttökäppyrästä. Sitten oli vielä kellariin menopelko, jos joku vaanii siellä. Nyt 8 vuoden jälkeen samat päätökset ja valitusosoitukset ovat jätesäkeissä. Paperintuhooja saa joskus tehdä tarpeettomista papereista vappuviuhkoja. 

Katson englantilaisia salaisia miljonäärejä, kuinka he lähtevät tuntemattomina vapaaehtoistyöhön tutustuakseen kohteisiin, joille antaisi rahaa toiminnan jatkumiseksi. Sillä on siunaus. Suomessa ollaan epäluuloisia, jos omaishoitaja lähtee hoitamaan apua tarvitsevaa läheistään. Kuiske kuuluu: 
- Millähän rahalla hän luulee siitä selviävänsä? Sitä saa kysellä sosiaalialan johtajat ylimmältä poliittiselta tasolta alimpaan virkamieheen asti. On sellaiset pelisäännöt. Ja kuitenkin meillä on n. 300 000 salaista miljonääriä, joiden tekemään työhön pitäisi palkata 5,4 työaikalakia noudattavaa tekijää. 

Nämä ovat resurssikysymyksiä, joiden arvon ehkä joku tutkii, kun ei ole enää hoidettavia eikä tarvita hoitajia. On vain roska(pankkeja, posteja) ja järjenköyhyyttä. Minun jäännökseni on isältä peritty miljoonaomaisuus, roskis ja kaksi muovisäkkiä valitusosoituksia. Olen ollut turhuuden markkinoilla ja tänään löytänyt itseni Mahdollisuuksien Torilta Lahden Satamassa. Hoilatkaa, kohta poissa on veljet ja Kekkosen kanssa Kotkan Ruusua muistellen: 
- Tänä yönä, onni suosii rohkeaa.... harharetkillä §§§§§§§-viidakossakin.

Ei kommentteja: