perjantai 11. huhtikuuta 2008

Ka-to-si-ko nä-kö-ky-ky

Uuden näytön asetuksien myötä on tullut musta yö Munkkiklubille. Kokeilen miltä kuulostaa tavukieli. Na-ti-su-ta he-te-ka-ta. Japanilaiselta kuin konekielinen astrologia horoskooppimerkin käännöksessä. Syöpä, maa Franska, lammas (vuohi) ja puhveli ovat minulle uusia sanoja kiinalaisessa horoskoopissa. Apu-lehden horoskooppi on saanut uudet tähtimerkit; Jaana Pelkonen maineessa ja Jyrki Katainen vaikeissa ratkaisuissa. Luukun roskapostille ei löydy tolkun tolkkua, joten näyttö keksi ratkaisun. Pistetään peittäviä lappuja luukulle. Helppoheikki sanoi torilla: 
- Ei saa näyttää, mutta näytän kuitenkin. Veti vaaleanpunaisia naisten alushousuja ja levitteli niiden tilavuutta, kuinka monta niihin yhtäaikaa mahtuu. Isälleni ostin torilta ulkoilupukua. Kauppias pisti puseron päällensä ja vetäisi minut puseron sisälle ja veti vetoketjun kiinni. On sopivankokoinen pyörätuolissa istuvalle 9-kymppiselle miehelle, jota vielä työnnetään puoskarin luutarhaan. Kaikella kunnioituksella hautausmaita kohtaan, ovathan ne ainoita hoidettuja puutarhoja tyhjentyvissä kylissä. 

Kotikunnasta on jäljellä vain Tuusniemen hautausmaa, liitetäänhän kunnat pakolla tai vapaaehtoisesti vahvemman nimen alle. Silloinhan olemmekin Kuopion nukkumalähiössä uinailevia kaupunkilaisia. Jos Tuusniemi pysyy itsenäisenä kuntana, se on valtio valtiossa. Vatikaani saa valtiokaverin. Isoisän haudalle saatiin sähkövalo. Vihtaniemellä ollaan vielä yöttömän yön ja kuun valon varassa. Tarvitaanko siellä sähkölinjaa, kun kehitellään maalämpöä, tuulivoimalaa ja aurinkopaneelia. On mistä valita, jos pääsee vapaasti valitsemaan. Nyt on minulta otettu pois ja minä maksan kustannukset kotipesän tyhjentäjille ja ryöstäjille. On sellaiset pelisäännöt perkeleillä. Katson omaa kuvaa. Rustot, kynnet ja hiukset kasvavat vielä kuoltua. Mutta nenä päässä on kasvanut koko elämän ajan tuulenhalkaisijana. On ollut kovat myrskyt, siitä se kertoo.

Ei kommentteja: