tiistai 18. maaliskuuta 2008

Silloin lauloi kukko, nyt kyrsii

Aamun avaus afrikkalainen sananlasku:
Eivät kamelit naura toistensa kyttyröille.

Kukkokaan ei käskien laula, mutta tämän päivän valkeus nauraa pimeyden töille ja siihen on ajanlaskumme alusta vedetty raja. Ennen kuin kukko laulaa, sinä kolmesti minut olet kieltänyt. Ja näin tapahtui. Vasta silloin Pietari ymmärsi, mitä oli tehnyt. Samoja asioita ounastelin tämän pääsiäisajan ilmastossa liikkuvista viesteistä. Kärsimysnäytelmäkulkuetta seuratessani tunsin omat kipuni. Kahdeksan vuotta sitten halkesi huuli, nyt oli pisto kyljessä, etten tiennyt oliko se sydänperäinen vaiva. 

TV-luvan irtisanominen otettiin todesta palauttamalla maksetut rahat. Olen ollut aikaani edellä digiboksin omistajana jo kolme vuotta. Kaikkea hyvää piti siitä seurata. Analogiset lähetykset loppuivat ja toimivaa yhteyttä ei ole saatu aikaan paljoista puheista huolimatta. Olisi kuunneltu kukon laulua aikanaan ja otettu todesta, siirtämättä ongelmaa katsojien ymmärtämättömyydestä johtuvaksi. Se parhaiten nauraa joka viimeksi laulaa. 

Psykiatri piirteli kuvia asiakkaan mielentilaa tutkiessaan. Vastaukset viittasivat navan alapuolelle, jonne suuntautumisesta psykiatri mainitsi. Testatulta tuli vastaus: 
- Sinähän tässä kuvia piirrät. Voisiko poliittiset Gallian kukot muuta paljastaa lähettämillään tekstiviesteillä kuin suuntautumisensa tason. Hehän tässä ovat olleet aloitteellisia. Kotona joka sunnuntai kuuntelen välitetyn jumalanpalveluksen. Nyt Teema lähetti 5 tuntia Mannin perheestä elokuvaa. Käänsin kanavaa nähdäkseni joko meillä on tämän päivän ristiinnaulitut, kun en tiennyt, missä ja milloin tuomio pannaan täytäntöön. 

Uutisissa kerrottiin Tuomas-messusta. Oli yleisömenestys. Kaikki halusivat kerrata vanhan ajanvietetavan: leipää ja sirkushuveja. Peto tappaa syödäkseen. Ihminen nauttii saadessaan kiusata ja kurittaa puolustuskyvyttömiä. Voisiko muuta todeta, jos ei halua mennä mukaan, kuin: 
- Kyllä kyrsii savolaisittain. Tuleeko poliittinen oivallus idästä ja vielä suurempi uhka peräti Kiinasta. Uskottavuus on mennyt. Jäljelle on jäänyt Pääsiäisen ilosanoma. Minulle ei tarvitse sitä uutuutena ilmoittaa. Perästä kuuluu poliittisessa ilmastossa. Etelänavalla mannerjää lohkeaa. Pohjoisella aukeaa uusi meritie.

Ei kommentteja: