sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Se jääköön huomiseen 2

Katson kirkonkammarissa suurista verhottomista ikkunoista kylälle. Pimeyteen heijastuu enkelimobilista moninkertainen liikkuva enkelparvi. Kirkko keskellä kylää valaistuna on saanut kilpailevia kirkkoja, mutta pankki jatkaa pankkikriisin pudotuspelissä selvinneenä kylän ainoana pankkina. 

Johtajat pörhistelevät onnestaan ja epäonnessaan. Sulkevat minulta tilit väärinkäytösten estämiseksi. Se ei ole tapa tänä päivänä, mutta se oli totta kohdallani omaishoitoajan viimeisinä vuosina. Uusi johtaja uudessa pankissa sanoi: 
- Vieraissa käyminen maksaa. En halunnut tuottaa kustannuksia uudelle pankille. Siirsin tilit monen katkeran keskustelun kautta pois meidän pankista uuteen pankkiin. Toimintatavat ovat kuitenkin samat pankin taholta, minut on siirretty eläkeläisten elohopeakerhoon. Perinteiset pankin tehtävät ottaa ja antaa rahaa ovat muuttuneet sijoittamiseksi ja sähköisesti siirrettäväksi maasta toiseen. Kun rahaa on tarpeeksi, siitä ei tarvitse puhua. Meidän köyhyys ei ole rahanpuutetta vaan järjenköyhyyttä. Koivunlehden synnystä on runosäe, lisään sen kun tulee vastaan.

JK. on tullut ja mennyt, mutta lisäämättä on; illan tullen kuvan tehden - koivunlehden.

4.9.2020  

Aamun ajatus
(Lissu Kaivolehto • 18.11.2013 esiin nostama)

Maalari
Kokonaisen päivän elin maisemaa, 

janoavin silmin koskettelin puita, kukkulaa, 

illansuussa vasta kuvan tehden: koivunlehden. 

-Aaro Hellaakoski

Koivunlehtipankki vaihtui OP:ksi. Onko minullakin pankinvaihto edessä koronan tähden?

Ei kommentteja: