tiistai 11. maaliskuuta 2008

Ohjelmansiirtoketjunmittaustauko

Pääsin osalliseksi viestinnän kehittymisestä savumerkistä "tietoyhteiskuntataidot kaikille" slouganin myötä. Tulee mieleen kouluajat, jolloin lapset pääsivät kouluun vuoronperään. Oli vain yhdet kengät useamman käytössä. Silloin jäi väliin joku oppitunti. Oli päästy Y-kirjaimeen. Vuorossa oli iso Y ja pikku y. Aikamiehen kokoinen koululainen huudahti: "Jos tuo on iso Y, on se jytky Y." 

Olin yhtä ulalla istuessani tietokoneen ääreen yrittäjän ammattitutkintoa suorittaessani. En tiennyt, kuinka kone käynnistetään ja mihinkä korppu laitetaan. ATK-opetusta annettiin vertaisohjaajakoulutuksessa. Siitä ura urkeni, piti oppia lisää. Hankin käytetyn koneen ja kaapelimodemiyhteyden. Kylkiäisenä sain digiboksin. Kysyin, mikä se on, kun olin vain kuullut autonkatolla kuljetettavasta suksiboksista. Kaksi viikkoa tilauspäivästä sain katsoa kaapelikortilla ilmaiseksi. Odotin ijät ja ajat tietokonetta ja digiboksin asennusta. Kortti unohtui boksiin käyttämättömänä. Kaapeliyhteys oli huono. Kysyin syytä yhteyden laskuttajalta. Sieltä vastattiin: 
- Taloyhtiössä on vakava ongelma. Soitin isännöitsijälle. Hän valisti. 
- Ei ole vielä budjetoitukaan yhteyksien rakentamista. Opiskelin kuitenkin verkkoympäristössä Yrittäjän ErikoisAmmattiTutkintoa. 

Minulle lähetettiin asentajia korjaamaan puutteita. Ensimmäinen vianmääritys oli: 
- Etkö sinä ymmärrä? Jokainen kävijä puhui lankapuhelimesta, digi-tv:stä ja internetyhteydestä. Loppujen lopuksi olikin kyse siitä, kuka maksaa korjaukset. Tuntihinta 67 €. Jos yhteys pätkii kellarin ja kerroksen välillä, niin minun laitteita ei tulla katsomaan maksusta. Olen nähnyt "Ei signaalia" ilmoituksen tarpeeksi monta kertaa. Jätän viestintämaksun lepäämään siihen asti kun yhteydet minusta riippumattomista tekijöistä ovat kunnossa. Jos tämä on iso Y, on se mittasuhteiltaan jytky Y. Olisiko apua kaannospalvelut.com -slouganit osoitteessa haarotinpaloista ja liian lyhyistä tapeista minulle kirkkain silmin selitellessä. 

Kaapelikortista tuli lasku. Ilmoitin etten ollut tilannut palvelua. Tuli muistutuslasku. Nyt piti kysyä, mistä lovesta kaivan kortin palauttaakseni sen luovuttajalle. Vielä sain laskun muistutuslaskun muistutuksesta. Onko siellä ihminen vai joko automaatio on kaapannut vallan antaen automaatille oikeuden laskujen lähettämiseen. Whitehead ilmoitti: Wanted "LargePenis". Yhtään roskapostia ei ole tullut sen jälkeen tästä etsintäkuulutuksesta, kun sen käsittelin. Mutta kukaan ei puhaltanut peliä poikki, kun valkopää myi ministerinä velallisten velat ulkomaille ja perintä jatkuu vielä lapsenlapsille. Olen nähnyt markkinavoimien julman jumalan kauhistuttavat kasvot.

Ei kommentteja: