torstai 21. helmikuuta 2008

Pyhä lehmä

Vaalihuuma on noussut päähän. Kyynärpäätaktiikka on tehokas tapa raivata tieltä etenemistä haittaavat risut ja männynkävyt. Seinilläkin on korvat, jotka kuulevat ehdokkaan äänestäjästä lausuman arvion yhdistystoiminnassa. Yrittämiseni yhdistyksen hyväksi on omaa hömppää. Otan lehmänkirjavan laukkuni ja kiipeän lankkuaidan yli katsoen taakseni. Ilmoitan Liitolle: 
- Siirsitte minut osoitteenmuutoksen perusteella tähän leiriin. Siellä on käynnissä valtataistelu, kuka saa eniten hyötyä itselleen. Siirtäkää minut sieltä pois. 
Näin tehtiin, mutta oltiin samalla siirtämässä johonkin toiseen leiriin, jota en tuntenut. Kummallista pompottamista, etten kertoisi ajasta omaishoitajana. Liiton lähettämät arvat maksoin. Kysyin kuin viimeisellä tuomiolla, milloin sain Liitolta apua, tukea ja kaikkea sitä, mitä kirjeessä luvattiin. På-liittista kuplaa ei puhkaise mikään. Sillä on paksu kuori kuin norsunnahka. Minun vahvuuteni on särkyminen. Mielenterveyden järkkyminen on sairaus. Uupuminen omaishoitajana johtuu ihmisen oman elämän kadottamisesta. Työaikalaki on säädetty ihmisen jaksamisen tueksi. Jos sitä ei tarvitse päättäjät, niin he odottavat hoitajienkin jaksavan kuin kaupparatsujen. Jaksa, jaksa aamukuuteen ja kaatuu väsyneenä sänkyyn tai ilmoittaa upumuksen vuoksi sairauslomasta. 

Rankan rilluttelun jälkeen kuka tahansa on "exhaustio"-taudinmäärityksen alainen. Omaishoitaja jaksaa aamukuuden jälkeen iltakuuteen ja siitä seuraavaan aamukuuteen. Ei tule vuoronvaihtoa, kun on sitoutunut omaishoitajaksi. Mitä jos isäni olisi ollut tarpeeksi vahva ja puolustanut reviiriänsä. Hän olisi voinut taata työrauhan minulle, kun sitä ei voinut turvata allekirjoitetut sopimukset. Onneksi ei ole virallisen ja epävirallisen organisaation välillä vielä piikkilankaa eikä sähköpaimenta. Tulossa on vartioituja rikkaiden asuntoalueita. Näin muuttuu maailma Eskoseni, se on ihan Matti. Toteutuu rakkauden kaksoiskäsky. "Mitä toivot ihmisten teille tekevän, tehkää te samoin heille."

Ei kommentteja: