perjantai 8. helmikuuta 2008

Projektivastaava

Mitä minusta on tullut monien projektien jälkeen, jos projektina on elämä ja työnä ihminen. Projektin kuvauksesta se alkoi. Kotisivut oppilastyönä 15.2.2006 mennessä; omaishoitajan vertaistuki verkossa. Kuinka se on mahdollista minulle tynnyrissä kasvaneelle, verkkokirjoitustaidottomalle ja ferrarinpunaiselle varhennetulle vanhukselle.

"Yliopistossa jupeilla on pääaineena liikehallinto. Jos joidenkin vaatimusten takia heidän on otettava jotain vapaista taiteista, he ottavat liikerunouden. Liikemaailmassa olevan on siedettävä monia loukkauksia, jos pitää omasta rauhastaan. Hän alkaa elää auringon tasolla. Muutkin näkevät hänet sellaisena kuin hän on, ihmisenä joka on kulkenut läpi helvetin - ja tullut elävänä ulos. Hänellä on kaiken kokemansa jälkeen edelleen voimakas vaikutus toisiin, mutta ei enää uhkaava, vaan paremminkin ymmärtävä. Mikään ei hätkähdytä. Hän voi olla empaattinen niitä kohtaa, jotka juuri kulkevat oman helvettinsä läpi. Ja näin toiset tuntevat olonsa turvalliseksi purkaessaan ongelmaansa tietäen, että hän ei tuomitse vaan ymmärtää. Toiset myös vaistoavat, että hän pystyy kantamaan heidänkin taakkansa siihen sortumatta tai siitä rasittumatta." 

Terveydenhoidon muututtua liiketaloudelleseksi toiminnaksi, siitä on tullut liikerunoutta, jonka edessä pyydän: 
- Anna meille - tarkoitan, elä ota pois. On otettava lisäkurssi "Taide ja taudit". En tarvitse enää Bakerin kystan tyhjennystä, lupasin parantajalääkärille. Hän näytti omasta polvestaan ultralla saman vaivan. Totesin ääneen: 
- Siitähän puuttuu sydämensyke. Toista diagnoosia varten jäljitin 1970-luvulla polvesta otettuja röntgen kuvia sairaalasta: 
- Tallessa on, mutta miksi kysyt niin vanhaa asiaa? 
- Minulla on samat polvet. Nuoren naislääkärin lähete: 
- Kun et suostu tekonivelleikkaukseen, mene psykiatriselle sairaanhoitajalle. 
Projektilla ja projektilla on suuri ero. On osattava erottaa projektit toisistaan. Kotisivullani jokaisella projektilla on tärkeä osa. Olen selvittänyt tien perille elämäni harharetkillä §§§§§§§-viidakossa. Lopputulema on vertaistuki "siihen sortumatta tai siitä rasittumatta".

Ei kommentteja: