perjantai 22. helmikuuta 2008

Nukkuva leijona

"Herätä se, että lakkaa kuorsaamasta!" En herättänyt, olihan käsittelyssäni eläinlääkäri oppilastyönä. Olimme ahtautuneet isommalle puolelle, jossa oli 5 jäykkäjalkaista hoitopöytää. Jokaisella pöydällä erilaisin odotuksin 5 hierontaa odottavaa asiakasta. Jokaisella asiakkaalla ainakin yksi hieroja, joka vastasi kokonaisuudesta. Apuna ehkä toinen ilman asiakasta jäänyt hierojaoppilas käsitteli oikeaa kättä ja kolmas vasenta kättä. Sama toistui jalkojen kohdalla. 

Onneksi en ollut yksi 70:stä neitsyestä, joiden palvelut luvataan itsemurhapommi-iskuun houkutellulle nuorelle tuonpuoleisessa elämässä. Asiakkaalla ei ollut valittamista. Hän odotti, mitä tuleman pitää, jos oli ruotsalainen kesävieras. Yksi naisoppilas sai hierontaa, mutta oli tietämättömänä paljastanut pintansa miesten puolella. Siitä tuli palautetta, etteivät ole hierottavat naiset ja miehet samassa huoneessa kuin sekasienet. Koulutus antoi perusasiat hierojan tarpeisiin. 

Rekisteröinti suojasi ammatinharjoittamisen. Hierojille on jäänyt vastuu maineestaan, vaikka edunvalvojat leimaavat naishierojat halventavilla puheillaan. Hieroja kertoo tarinansa, onko tuotteena hieronta vai muu seuralaispalvelu. Minulla on ollut vakuutus työtapaturman varalta olla sotkeutumatta asiakkaisiin. Sisältö kirjoitettu näkyvästi: "Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta" on mennyt perille asiakkaalle asti. Vika on korvien välissä, jos hierojalle muuta ehdottelee. 

Tyttäreni vastasi kotona puhelimeen ja ihmetteli, kuinka hulluja hierontapyyntöjä sai kuulla. Mitä se olisi tekstiviestiaikana. Roskapostina saan lukea maailman mädännäisyydestä. Kenellä on vastuu; soittajalla vai puheliittymänumeron haltijalla ajanvarausta varten. Jäljet pelottavat rakkauden ammattilaisten palveluja tarvitsevia på-liitikkoja ja puolueita. Ongelma on sisällä ja ulkona. 

Tähdet kertovat sen nimeltä kuin uusimman poliittisen avustajan työpaikan eduskunnassa. Lue "apu 8" horoskooppi. Edellinen juontajalahjakkuus oli Hantta. Tänään hän tatuoi persläpiä. Reporadio varoitti sooloilemasta, että juontajan tehtävä ei ole vetää omaa showtansa. Nyt siitä ei ole pelkoa, ovathan kaikki ohjelmat tuotettu ulkolaisella formaatilla. Kansallisoivalluksille ei ole tilaa, enempää kuin suomalaiselle työntekemiselle Suomessa.

Ei kommentteja: