keskiviikko 6. helmikuuta 2008

Mannen år 2000 ja sen jälkeen

Tätä tauhkan määrää!

Kun on oikein onneton
tai oikein onnellinen
ei tarvitse mitään.
Helena Anhava


Kuusi vuotta kulunut tätä vuosituhatta. Valitaan taas presidenttiä. Nyt voin osallistua netissä presidenttipeliin. Uudelleenvalinnan takana on eläkeikäisten naiskaarti. Kutovat punaista kaulaliina joutessaan. Mitäpä muuta osaisi hormoonien vähentyessä kuin heiluttaa puikkoja. Sen olen lukenut runokirjasta. Haluan osallistua keskusteluun. Minut on huomattu. Saan maksettavakseni lähetetyt arvat. Minun ääneni on ilmainen, enkä maksa äänestämisestä, että saisin osallistua voittojuhliin kuin maksamalla sisäänpääsymaksun torilla järjestettyihin häihin. Pahvi-Saulissa on miehenmerkki, vaikka tilanne on vaikeasti korjattavissa. 

Pää on tullut vetäjän käteen globaalissa markkinavoimien pyörittämässä maailmassa. Miehet ovat kaikissa naisten miehittämissä tilaisuuksissa harvalukuiset. Ovatko he nyt sukupuuttonsa kynnyksellä. Joka päivä saan todeta, kaikki on mahdollista lainmuutoksella. Elämme epävarmuuden aikaa. Ei ole mallia miehessä eikä naisessa. Ympäristötekijöiden elämää suojeleva malli on väljähtynyt. Presidentin valtaoikeuksia otetaan pois. Ainoa valvonta prinsessasadun antaman opetuksen mukaan on sähköinen sexipanta. Sen testikäyttäjän paljastaa tekstiviestit ja silmäniskua muistuttava nykiminen silmäkulmassa tehokkuudeltaa sama kuin sähköpaimenessa. 
Minun lapsuudessa pisteaidat korvattiin laiduntamisessa piikkilangoilla tai sähköpaimenilla. Nyt niistä on tullut esteitä tai kaukaa kierrettäviä ihmisten pelättejä. Olen kauhusta kankea nähdessäni på-liitikkoa muistuttavan käärmeen korkeaalla kepinnenässä.

Ei kommentteja: