torstai 14. helmikuuta 2008

Aikamme taabet omistajaohjauksessa

Kansakunnan perilliset haastateltiin TV-ohjelmassa. Meidän Aatu pysyy esikuvana vielä perillisten muistelun jälkeenkin. Hän työnsi rollaatoria linnan juhliin saapuessaan. Oli joskus kiukutellut apukulkuneuvolleen tyttären kertoman mukaan. Kenraalin ihmisarvoa ei vanhuuskaan vähentänyt. Itse käytän kaupan ylisuurta ostoskärryä. Parkeeran sen vierelleni ja valitsen pussiin kaksin käsin hedelmiä. Tulee törmäys sivulta, että kärry heilahtaa. Kuulen syyttävät sanat: 
- Vitunmummot törttöilevät kärryineen joka paikassa. 

Olisin mielelläni näkymätön huomiota vähemmän herättävä asiakas elämäni opintiellä. Nyt voin olla sitä verkossa, mutta en kaikissa piireissä sielläkään. Miksi ovet ei aukene rahastakaan kaikille tietoyhteiskunnassa? Verkkokirjoittajan talo on täydellisesti stailattu. Kaikkein viehättävin lisä on eroottinen hautausmaa. Erik-sedän salarakas sai tyytyä olemaan toinen nainen, mutta yhteiselle lapselle hän oli aina rakastettu Erik-setä. 

Anitan osa oli julkinen, mutta turvamiesten mielestä ei ollut sopivaa valtakunnan vanhuksen tervehtiä ystäväänsä päiväkävelyllä talutettuna. Nyt kysytään leivättömän pöydän ääressä jotakin julkkispoliittista tuttavuutta, oliko laillista herättää Prinsessa Ruususta unestaan. Mitä itserakkain kunniapölvästi luuloineen on kohdallani päätynyt eroottiselle hautausmaalle. Tosin kummittelee vielä netissä saavutuksillaan ja sanomalehdessä, johon minulle tuotu ystävänkukka oli kääritty. Masentunut omaishoitaja voi edetä huippuyliopistossa vaikka kuinka pitkälle. Kukaan ei huomaa sairaaloista tunnetilaa. Minulle alkoivat hälyytyskellot soida yöllisessä puhelinsoitossa. Puhelimessa hän uhosi: 
- Minä tulen nyt. 
- Ethän sinä yöllä voi tulla. 
- Mikä sinä luulet olevasi? Luuri paukahtaa korvaan. 

Tämä kysymys herätti itsetutkiskelun. Soittaja ilmoitti myöhemmin suuttuneensa torjunnasta. Pidin sitä tervehtymisen merkkinä, kun jotakin oli hänessä liikahtanut. Omaishoitajuudesta hän vaikeni julkisuudessa. Kuliisit pitää olla kunnossa. Siinä tragediaa tuomioistuimeen asti jonkun toisen kohdalla. "Olet lentänyt siivin voimallisin läpi ilmojen häikäiseväin. Tuhat aurinkokuntaa kiersit, joka ainoan tähden näit." Näin onnittelin kirjeellä saavutettuasi päämääräsi, mutta olisit vielä halunnut minua höyhentää. Kiitos ei. Olen turvatalossa.

Ei kommentteja: