torstai 24. tammikuuta 2008

Sinun kanssasi tähtisilmä meren kuutamon omistan

"Jos kutsumus on sokea, ellei ole tietoa.
Ja kaikki tieto on turhaa, ellei ole työntekoa.
Ja kaikki työ on turhaa, ellei ole rakkautta." 

Kahlil Gibran Profeetta
 

 Kuinka sitä kuvaisi, mistä rakkaus alkaa. Minulle se pitää vääntää rautalangasta. Olen löytänyt "Yin ja Yang" symbolin, jossa siimahäntä on löytänyt parinsa. Musta - valkoinen solupari sisältää kaiken tiedon, josta alkaa uusi elämä. Jokainen alku on kahden solun yhteensopiva liitto. Vanhempieni kultahääpäivänä muistin: 
- Olinhan siellä ollut minäkin 50 vuotta sitten. Ympäristötekijöillä on merkityksensä, vaikka kannamme samaa perimää. Äitini siirsi perimäänsä elämänohjeena tuhlaajatyttärelleen: 
- Katso itseäsi, onhan sinulla yhtä suuret silmät päässäsi kuin minulla. Puolusti lapsiaan koulukiusaajilta asettuen ladulle, jota naapurin pojat käyttivät. Heidän huvinsa koulumatkalla oli kiusata tyttöjä antamalla lumipesuja melkein henkihieveriin asti. Äiti haastoi aikamiehenkokoiset pojat: "Antaa tulla lunta tupaan, mutta jättäkää tytöt rauhaan." 

Omat muistoni koulumatkalla kiusaamisesta oli sammakonkutua niskaan valumaan selkää pitkin. Keväisin oli kaikki lätäköt täynnä elämää ja sammakonkutu erikoisesti viehätti isoja poikia nähdessään alakoulun tyttöjä. En hedelmöittynyt nuijapäistä, mutta moralisoiminen raskaudesta oli huoraamista. Synnissä siinnyt, syntisestä sukukunnasta on syöpynyt mieleen uskonnollisena hapatuksena. 
Olen palannut alkuräjähdykseen, saarnaaja on lisääntymisvaiheesta kertova media kaikkine lisämausteineen. On huoli, kun siimahäntä on tullut hitaaksi eikä saavuta päämääräänsä. Lähdetään koeputkesta uraputkeen ja päädytään maahan koiranputken kasvualustaksi. Tähän väliin mahtuu aitoja kaikenkestäviä, -uskovia ja -toivovia rakkaustarinoita.

Ei kommentteja: