keskiviikko 16. tammikuuta 2008

Menneiden talvien muistoksi

Vielä 1980-luvulla kävin minäkin hiihtämässä Launeenpellolla. Muistan lupaukseni hiihtämisestä. Lunta satoi viikkokausia, että voisin päätökseni toteuttaa. Iloitsin paljosta lumesta. Sitten kaivoin sukset esille. Mitä pahaa siinä on, jos talvella on kinoksia.

Eräs emäntä sanoi joka aamu lähtevänsä lumitöihin, että maitoauto pääsee pihaan. Avattavaa tietä peltoaukean reunassa oli riittävästi. Viikkoja kestävät lumisateet teetättivät ylimääräistä työtä yksin elävälle emännälle. Kävin hiihtämässä, että lumentulo sai loppua. 

Yhtä tulokselliset olivat Lahden kisat 2001. Oli hiihdetty hullunlailla, taktikoitu, suudeltu maata voiton kunniaksi nöyryyttä osoittaen, kun muut maat saivat tunnustaa hävinneensä ylivoimaiselle Suomen hiihtojoukkueelle. Työpaikallani törmäsin käytävillä parveileviin selostajiin. Olin tapahtumien keskellä. Työympäristön Fengshui kehoitti poistamaan seinille ripustetut vanhentuneet julisteet. Pyysin pääkallonpaikalta virka-apua. 

Olin yksin paikalla, kun pieni suurmies tuli. Näki sinitarrakiinnityksistä pettäneet julisteet seinillä. Sain päin näkimiä. Olet luvatta kiinnittänyt julisteita. Hämmästyin, olivathan julisteet olleet seinillä ennen minun taloon tuloa. Hän kääri jupisten julisteet rullalle ja poistui. Olin puhunut pukille ja hän antoi mulle risuja. 
Loppu hyvin, kaikki hyvin poistua ulkolaisomistukseen joutuneesta kiinteistöstä. Siellä WC:t lukittiin ja varustettiin sinisillä valoilla huumeveikkojen suoneenpistämisen estämiseksi. Avasin asiakkaan pyynnöstä avaimella WC:n oven. En rahastanut enkä antanut wc-paperia paria arkkia wc-vahtina. 

Oliko se muutama vuosi sitten kisoissa dopingin käyttöllä ja huumeveikoilla jokin yhteys. Vai jopa lumen puutteella 16. päivä tammikuuta 2008. Minulle sillä on muistipaikka, joka aukeaa eri asiayhteyksissä. Kyrölle hemohess-asiantuntijana tarjoaisin tilaisuutta julkisesti kokeilla, kuinka paljon aineet lisäisivät jaksamista työelämässä tai alokkaille miestenkoulun lopuunviemisessä. Tehdään luvalliseksi kunnonkohottaminen aineilla, kun kukaan ei jaksa mitään ilman piristeitä. Toivossa on hyvä elää, sukset odottamassa ja monot tallessa, kun saadaan hiihtolunta ja pilkkijäätä. Säästöä kertyy, kun aurauskalustoa ei tarvita yö- eikä pyhätyöhön. Toisen onni, toisen onnettomuus tässä pörssiin viedyssä valtiossa. Anna meille, - tarkoitan, elä ota pois. Muutosturvaa vasta sorvataan. Ollaan jälkijunassa.

Ei kommentteja: