maanantai 5. marraskuuta 2007

Tulipalon sammutusta vv.1996 - 2007

Ei tippa tapa ja ämpäriin ei huku, mutta kun on kaatunut mahalleen lätäkköön, voi muutaman millin vesikerros hukuttaa tukkiessaan ilmatiet. Nyt on viimeinen sininen katsoa, mikä kannattaa rahassa mitattuna ja ketkä ovat luusereita. Aina paikalla olevat hoitajat pitävät huolta kotona olevista avuntarvitsijoista, lapsista, pitkäaikaissairaista ja vanhuksista. Nämä ovat hoidonkohteita ja näiden hoitajia sanotaan (viran)omaishoitajiksi, kun ei ole rahaa rahallisesti tukea kaikkia työntekijöitä tämän päivän säästötalkoissa. 1700 mk/kk oli riittävä kunnankotihoidontuki, että keskeytin täystyöllisyyden ja vaihdoin aikani vanhempieni kotona hoitamiseen. 

Säästyi kaksi laitospaikkaa. Laki tuli voimaan ja se pakotti kunnan alentamaan tuen 1070mk/kk. Verojen pidätyksen jälkeen vaadin, että isälleni määrätty palvelumaksu 330mk/kk pidätetään jo etukäteen minulle maksetusta tuesta. Lopun rahasta saisin käyttää parhaaksi katsomallani tavalla. Tämä järjestely suututti kaikki asianosaiset hölmöläisten täkinjatkajat. 
Minua kiellettiin osallistumasta asiosta keskusteleviin kokouksiin. Sihteerikkö oli kaupassa nähdessäni kuin puikkopersepaarma. Ei tiennyt minne olisi ollut menossa. Sylissä kaksi laatikkoa kädet sidottuna, mutta en avannut ovea. Siitä ovesta selvisin omin avuin, niin selvitkööt toisetkin, jotka ovat kätensä sitoneet.

Ei kommentteja: