perjantai 30. marraskuuta 2007

Lentokeli lentomäessä

Musta kukko kiekuu ennen kuutta aamulla. Miksi se on musta? Ei koskaan ole kuulunut kohderyhmään, jonka puolesta "Oikeutta Eläimille" - yhdistys toimii. Kanat ja siat ovat valkoisia, likaisia ja sairaita. Minua inhottaa tuotantoeläinten kohtalo. Musta kukko on aina ollut minun unilukkarini pimeään vuodenaikaan. 

Avasin ulko-oven pääsiäisenä. Rapun edessä oli rinne hiekoittamatta. Ei Jumalan jyvää ollut taloyhtiössä hiekkaa. Lähtemisen mahdollisti noidalta unohtunut varsiluuta. Lähden lentoon, liitelen ilmojen halki. Silloin kiekui kukko, aika loppui. Asiat ovat loksahtaneet oikeille raiteille, kun on tullut välimatkaa ja hiljaisuus. Vielä pitää odottaa. 

Digita lupaa rakentaa koko maata käsittävän 450-laajakaistaverkon vuoden 2009 alkuun mennessä. Vaivalla aikaansaatuja puhelinyhteyksiä olen maksanut kuin kuollutta lehmää. Kehotettu luopumaan maksuja korottamalla ja laskutusväliä lyhentämällä. Tästä alkaa minun juhlani, perustuuko se katteettomille lupauksille. 
Luotan kukkoon, onhan se kiekunut jo 2000 vuotta ajanlaskumme alusta. 
Jossakin päin maailmaa kukkoa sakotettiin, kun kiekui liian aikaisin. Minun kukko ei ole edistänyt eikä jätättänyt, vaikka päätä on vaadittu vadille. Työtapaturman olen nimittänyt kukonkuolemaksi. Tekotapa: Niskasta kiinni kaksin käsin, venytys ja kiertoliike, naks ja henki on poissa. Siistiä ja huomaamatonta. Kirveellä kaulankatkaisu pelästytti kiinnipitäjää. Pää pölkyllä, ote kirpoaa ja kukko lentää päättömänä pensaaseen. Sen pituinen se. 

Olen pelastunut leijonan kidasta, TV:n hirtehishuumorilta, bisnesenkeleiltä. Omaishoitajana toimin radioateljeen bisnesenkelin periaatteella: kun rakkaus kohtaa rahan. Omaishoitaja on poliittisessa ansassa, jos haluaa tulla härnätyksi. Siihen ei ole pakko, kun toimii omalla tavalla, omalla ajalla ja omalla kustannuksella laskematta yhteiskunnalle tuotettuja säästöjä. Jälkiviisaana tiedän, kukko lauloi kolmesti bisnesenkeleille, jotka pellemielessä lupasivat sijoittaa yritykseen saadakseen rahalleen korkoa. Niitä bisnesenkeleitä täynnä on maa. Kehaisivat onnessaan TV:ssä, kun olivat selvinneet sotkeutumatta hullujen suolahuoneisiin. En huolisi heiltä rahaa, vaikka tarjoaisivat ilmaiseksi kuin Sarasvuo tulva-alueen köyhille. Missä on Ite-arvioinin idea? Ei ainakaan omahyväisyydessä. Nyt palkitut palkitsevat palkitsijoita. Piiri pieni pyörii velkarahalla.

Ei kommentteja: