torstai 22. marraskuuta 2007

Inhorealismia

"Ihmiset unohtavat, mitä olet tehnyt. Ihmiset unohtavat, mitä olet sanonut. Mutta ihmiset eivät unohda, niitä tunteita, joita olet heissä herättänyt." Aamun ajatus 

Näyttötutkintomestarit ovat kiteyttäneet päättöarvioinnissa omaishoitajan inhimillisten voimavarojen kehittämishankeen problematiikan tarkastelun inhorealistisen kriittiseksi. Sille on kollikissan kokemus omakohtaisuudessa. 
Rauhallinen hetki pirtissä, kissa nukkuu päiväunia. Isä havahtuu siihen, kun kissa ottaa äkkilähdön ja häviää näkymättömiin. Naapuri ilmestyy näköpiiriin. Kissa kuulee sen etiäisenä. Kissalla ja naapurilla on selvittämättömiä asioita. 

Maalla ei viedä kissoja eläinlääkärille. Naapuri toimittaa sitä tehtävää. Kissa turkinhihaan ja veitsen välähdys. Asia on hoidettu. Kissa rekisteröi lyhyen hetken aikana, miten kokee vapaudenriistoloukkauksen. Samoin minä rekisteröin poliittiseen ansaan joutumisen. Vallankäyttöä virka-aseman, oppiarvon tai äänestäjien esiinnostaman väärän kuninkaan mandaatin perusteella. Missä on yhdenvertaisuus lain edessä, 
- halventamisessa. Se on tämän päivän taistelutanner. Sen verran on sanojalla muistissa, että minut nähdessään ottaa kiertotien, vaihtaa toiselle puolelle katua tai yleisesti tervehtiessään jättää "rajaisia". Kenelle on paljon annettu, siltä paljon vaaditaan. Olen nähnyt jo kauan poliitikon Jammu-setänä, sinisenä lintuna tai lyhytsiipisenä osakesalkku tiukasti siiven alla, kun pörssikurssit heilahtavat. 

Aamulla kesken nousutahtien väliin ilmestynyt poliitikko saa minut tuntemaan itseni poliittiseksi huoraksi, kun poliitikko änkee kotiini. Olen vielä sängyssä enkä ole sopinut aikaa hänen kanssaan. Palutteen antoivat monet muut radionkuuntelijat kanavauudistuksen aikoihin. Samoin ovat tunteneet digidigin tultua pakolliseksi ne n. 50 000, jotka ovat jättäneett TV-luvan maksamatta. Itse epäilen ohjelmantarjojajien motiiveja, onhan Suomi90vuotta menettämässä nuoruutensa. Maa kertoo enemmän historiastaan kuin ihmiset. Jokainen haluaa heilua aikansa sarvet päässä paukkurauta ojennettuna toista kohti, vaikka ei ole sotatila. Puhe on muuttunut konekieliseksi.

Jopa FBI:n agentit joutuvat edelleen turvautumaan vanhanaikaisiin paperiarkistoihin, jotka olivat käytössä 1920-luvun gangsterijahtien aikana. Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI maksoi 2000-luvun alussa noin 170 miljoonaa dollaria uudesta atk-järjestelmästään, joka ei toiminut ollenkaan. Lopulta alkuvuodesta 2005 valmistuneessa raportissa FBI totesi, että järjestelmä oli epätäydellinen, riittämätön ja niin huonosti suunniteltu ettei sitä voitaisi ottaa käyttöön. Syypäitä löytyi sekä ohjelmistoyrityksen että tilaajan puolelta. Hanke haudattiin vähin äänin. 
Myöhemmin samana vuonna FBI aloitti uuden järjestelmän kehittämisen. Sen hintalappu on yli 420 miljoonaa, ja sen uskotaan valmistuvan vuonna 2009. Epälijöitä kuitenkin riittää. - Saatamme olla 22. vuosisadalla ennen kuin saamme edes 21. vuosisadan tekniikkaa, kommentoi senaattori Patrick Lezky. (MTV3-STT 18.8.2006)

Oman elämän vedenjakajalla tässä ja nyt: 
Suorittajakohtainen arviointipöytäkirja.
 

Näytönantajan pitkä kokemus näkyy intohimoisena, omaan osaamiseensa uskovana ja toisaalta pioneerimaisen ennakkoluulottomana otteena omintakeiseen kolmannensektorin palvelutoimintaan.
Lähestymistapa on osin ei-yritäjämäinen, mutta juuri tällainen suhtautuminen on eduksi kehittämishankkeen sosiaalista ajattelutapaa ja myötäelimisen kykyä sekä henkistä ja ruumiillista jaksamista edellyttävässä hankkeessa.
 

 Tähän päättyy taistelu tuliukkoja vastaan. Nehän herjaavat konekielisesti naista puoluepoliitikkoina. Minuun ei ole väri tarttunut punamultapytyssä. Olen ferrarinpunainen lähtötilanteen mukaan. Istuin tietokoneen ääreen ja hyydyin kuin Kimi Räikkönen lähtöruutuun. Minulla ei ollut omaa konetta eikä verkkokirjoitustaitoa. Nyt on! Tästä eteenpäin istun KieliStudiossa rahapuun alla. Kasvaa matalalla. Ei tarvitse kiivetä palmuun vanhoilla päivillään osoittaakseen vielä jatkuvasta puberteetti-iästä. Siitä puhe, mistä puute oli eläkeläisten palvelukeskuksen teema hierojalle, kuka mitenkin sen ilmaisi: 
- Sinä näet monenmittaista. 
- Vain karvatupsuja, jos sattuu jotakin vilahtamaan. Tai ihan esiteltynä paljastelunhalusta. Katso kalua!
Lumiukko>kommentit


Ei kommentteja: