torstai 11. lokakuuta 2007

YOU play we PAY

Täytyy tässä kielillä ruveta puhumaan, kun kuultu kyllä on, mutta ei ole ymmärretty. E-mailista otettu otsikko avautuu minulle päättelykyvyttömälle hieroja-omaishoitajalle, johon kohdistuvasta periaatteesta on kyse Hyvinvointivaltiossa. Te pelaatte, me maksamme. Voinko muuten tulkita miinusmerkkisen omaishoidontuen. 

Hölmölässä ollaan ja omaishoitajista on tehty hölmöläisen liikaalastattuja hevosia. Sairaanhoitajiin sovellettuna tämä tarkoittaa. Hoitaja on antanut lupauksen olla nöyrä, olla köyhä, olla naimaton. Siinä toteutuu tämän päivän kutsumus. Palkaksi luvataan varma taivasosuus. Mutta kuinka sitä toteuttaa, jos noudattaa käskyä: 
- Lisääntykää ja pitäkää maa asuttuna. Muuten kuolette sukupuuttoon. 

Olette vain kielivähemmistö, jota päämies käy pyynnöstä tervehtimässä, kun muilta kiireiltään ehtii osallistua suuremman päämiehen isännöimään juhlakiertueeseen. Alkuperäisen kutsun esittäjät eivät ole paikalla. Ovat häiriköineet ja joutuneet poistumiskieltoon. Alan epäillä jo päidenvahtovaaleja. Pitäisikö meilläkin määrätä ulkopuoliset vaalitarkkailijat, muuten ollaan kohta tasapäisiä tasapäisten maailmassa. Mihin on kadonnut sosiaalinen pääoma, jolla on selvitty kriisiajoista ja rahattomuudesta ennen viikkorahaoikeutta. 

Hugo-pelissä itse Hugo varoittaa suunnasta: Nyt mennään metsään. Kuinka sieltä pois tullaan, jää nähtäväksi. Onhan se historiantutkijoille unohduksen jälkeen ahaaelämys löytää uudelleen joukkohaudat ja haudatut, kun hoitajat tulevat luostarilaitoksesta itse itsestään ja työstään huolehtiviksi hoitajiksi. 

Käännetään osat näytelmässä toisinpäin ja rangaistaan kaikkia luostarisäännön rikkoneita päättäjiä, nöyryys-köyhyys-selibaatti-lupauksen unohtamisesta osoittamaan omaa napaa. Kuinka voi toisilta vaatia sellaista, mihin ei itse edes suuresta rahasta suostu. Se ei pelaa, joka pelkää, kun pelipomon virka osuu tappiontunnustamisen hetkellä kohdalle kuin 7 palloa arvottuna omalle riville. On lottovoitto olla oikealla paikalla oikeaan aikaan alkuräjähdyksessä.

Ei kommentteja: