torstai 25. lokakuuta 2007

Tuliukosta lumiukkoon

Tupperware-kutsujen kuvia selatessani netissä kaikki kuvat eivät olleet julkaisukelpoisia koneen mielestä. Tuliukkojen osuus elämässäni päättyy Tupperware-kutsuihin viime sunnuntaisen saarnatekstin mukaan. Kutsumattomat muovituotteineen listaan kommenttiosiossa. Nyt on elämättömän elämäni vuoro. Tärkeitä eivät ole puhuvat päät, jotka puhekalut ammollaan kailottavat tyhjyyttään, vaan kohtaamani ihmiset, jotka ovat jääneet mieleen. "Miten hellästi sinä kosketit ja kuitenkin minussa kaikki järkkyi." Tärkeintä ei ole ollut, mitä olet tehnyt tai sanonut. Tärkeintä on ollut millaisia tunteita minussa olet herättänyt. 

Loppuunpalanut, konekielellä työtä tehnyt oli menettänyt yöunensa. Jatkoi jaksamista redbullilla. Meni viimein lääkärille kertomaan nukkumattomuudestaan. Sai unilääkettä, mutta ei saanut unta. 
Meni toiselle lääkärille saman oireen kanssa. Sai unilääkettä, mutta ei saanut unta. Mistä lie saanut minun puhelinnumeroni, mutta sai ajan. Oli vaikeata löytää luokseni, kun kartta ei mennyt enää jakeluun. Vihdoin hän istui työhuoneessani. Kertoi suurten projektien valmistumisen jälkeen menettäneensä unensa. Mutta ei siinä kaikki. Kysyin, oliko jotakin muuta. Hän sai sanotuksi: 
- Nainen jätti. 

Tästä asiasta keskusteltiin muutama vuosi. Unet palasivat ja kehoitin häntä haastamaan kilpailijan kaksintaisteluun Mukkulan tammien alla. Aika teki tehtävänsä ja osoitti, ettei tämä nainen ollut tarkoitettu hänelle. 
Kerroin omista tuliukoistani. Sain häneltä rohkaisevan palautteen: 
-Kyllä se vielä lumiukko sullekin löytyy. 
Sain toisen näkökulman tarkastella ihmissuhteitani. 1950-luvulla oli vasta aavistus sähköisestä viestinnästä. Yhteydenpito hoitui kirjoittamalla ahkerasti Lumoprinssille kaukomaille. Siihen tarvittiin kynää ja paperia. Postimerkistä jo luin, mitä kirje sisälsi. 

Nyt e-mailin omistajana minusta on tullut tupperwarekutsujen emäntä. Esittelevät muoviset tuottensa, joista minun pitäisi olla kiinnostunut. Halukkaiden osallistujien nimilistan julkaisen kommenttiosiossa. Rautakaupassa myyjä kysyy: 
- Mitä on mielessä? Asiakas vastaa: 
- Sehän se on aina mielessä, mutta rautanauloja ostan. 
Minusta on tullut tahtomattani Jänis-kutsujen roskapostisuodatin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jänis-kutsujen nimilista: You can, Irene, Ofelia, Solomon, Miranda, Adela, Erin, Alissa, Jessie, Lindsey, Della, Brook, Dominik, Jeffery, Laura, Tyree, Morgan, Mathews & Adair, Deborah, Willy, Hilario, Crystal, Penelope, Nestor, Bernice and Russ. Ajalla 19.-27.10.2007.
Tuotelista: Any man has a right to be a superman.
Opin uuden kirjoitustaidon, verkkokirjoitustaidon, vasta eläkeikäisenä. Vanhat maisterit eivät halunneet oppia kirjoittamaan sähköisesti. Kohonneeseen verenpaineeseen vedoten saivat vapautuksen jäädä kirjoitustaidottomiksi. Minä halusin ihan ite kirjoittaa, etteivät tulkit ja kirjurit voi ajatuksiani muuttaa. Lumiukkoni ei ole kierrätyksessä enkä ole kiinnostunut minulle esitellyistä supermiehistä, enkä muoviosia miehisyydenmittarina käyttävistä miehenkorvikkeista. Nyt on aika katsoa naisentyön rahallinen arvo, vaikka siitä seuraisi kuolleita potilaita. Sodassa ja rakkaudessa kaikki keinot ovat luvallisia. Seuraava nimiluettelo on kuolleista potilaista, jos olen sitä kirjoittamassa. Eduskunnassa siitä päätetään, mikä on työtä tulevaisuudessa. Eduskunnassa siitä on jo päätetty, mikä ei ole ollut työtä tähän asti: "Yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, omaishoitajana ja perhehoitajana toimittua aikaa ei voida lisätä työhistoriaan." Kysynkin, mitä olen tehnyt tai jättänyt tekemättä arvioitsijoiden mielestä? Mikä minua odottaa?

Anonyymi kirjoitti...

"Parempi myöhään kuin ei milloinkaan" luin vasta äsken Anna-Leena Härkösen kirjan "Häräntappoase". Nuorten kieltä, nuorten terveestä elinvoimasta. Samaa en voi sanoa ikäiseni miehen halauksesta. Käsi käy peffan päällä. Työnnän sen pois. Mies sanoo: Kokeilin, värähtääkö viisari. Hän veti minut alas jostakin korkeammalta tasolta. Siksi pidän luetteloa sairaasta viisarista, jota minulle haluavat esitellä itsensä Jänis-kutsuille ilmoittautuneet. Joutuihan yksityistilaisuuteen osallistumisestaan tekemään tiliä itse Billy-boy. Ajalla 27.10.-3.11.2007 Pete B. Mariana I. Rosella K. Janice J. Edward D. Claudette W. Leo O. Abby V. Trina Q. Tanisha K. Sophia N. Ronnie ja Angelo. Tuoteluettelo: Bigger penis ja viagra 71%,78%,73% helahtaa pörssikurssin mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Norman Mailer kirjoitti huonoimmat seksikohtaukset (STT-REUTERS)Pari viikkoa sitten edesmennyt kirjailija sai brittiläisen Bad Sex in Fiction-tunnustuksen. - Olemme varmoja, että Mailer olisi suhtautunut tähän palkintoon huumorilla, palkintoraati sanoo perusteluissaan. Huonon seksin meriitiksi raati mainitsee muun muassa sen, että teoksessa luonnehditaan miehen sukuelintä vanhaksi muurinmurtajaksi. Vrt. häräntappoase, saparo(veitsi) ja kaikki kauttani kuljetetut mittayksiköt pitkistä kuin toprahuja ja paksuista kuin tammitynnyrin tappi ja vielä ne polviin ylettyvät rempat. Kun palkinto on jaettu, minäkin suhtaudun huumorilla kaikkiin tapauksiin kuin piliin, jolle ei kasvanut miestä. On joulupaaston aika ja minä vietän ramadania. Pidän ne 1 500 000 putellia ihmeainetta varastossa varmuuden vuoksi, kunnes roskaposti saadaan kuriin. Tämä on robotin tekosia. Tietokone on yhtä tyhmä kuin käyttäjänsä. Minulle riittää tai käy toteen toivomus, että yltää maahan asti, kun jalat lyhenevät.