keskiviikko 3. lokakuuta 2007

Siellä sain siipeni

Lentelen ruotsalaismetsissä välttyäkseni rauhoitetun kansallislinnun kohtalolta. Lapset näkivät joutsenen ampumisen. Kun minua on jahdattu, löytyy aina laki turvaamaan jahdin laillisuus. Kuva on päässyt tietosanakirjaan. Alaston kannibaali nojaa ihmisen pääkalloon. Asiakkaani oli ollut siellä matkalla. Matkanjohtaja kehotti käyttäytymään rauhallisesti. Olihan joku valkoinen nainen ollut koskettelun ja kiinnostuksen kohteena. Maassa maan tavalla tai maasta pois. Mikä on meidän maan tapa, kun en sitä tunne. Siksi olen Verkkokirjoittajan talon Munkkiklubilla. 
Samaistun luonto-ohjelmiin. Villin ja vapaan norsun kesyttämiseen hyödylliseen käyttöön. Minua ottaa päästä, kun norsuparka kiduttamalla yritetään saada nöyräksi. Jotkut eivät kestä henkisesti, vaan verta valuen tulevat hulluksi ja käyvät vastahyökkäykseen. Kuinka pitkälle ihmisen kanssa voi mennä. Toivoisin voivani kuolla siinä tilanteessa. 
Mantelipuumetsikön vihreät papukaijat ovat onnellisessa asemassa. Kun mantelisato on syötävissä, on perheenlisäyksen aika. Yksi muna ja yksi poikanen. Huolestuneena emot seuraavat sivusta poikasen lentoharjoituksia, joko tänään. Kun se onnistuu, muuttavat papukaijat toisiin maisemiin. Tulevat takaisin, kun tietävät olevansa Mantelipuumetsikön papukaijoja. 
Trumpettikurkien pelastajat näkevät suuren vaivan ryhtyessään pelastamaan upeita lintuja sukupuuttoon kuolemalta. Odottavat seuraavana keväänä niiden paluuta syntysijoilleen, vaikka ne tulivatkin poikasiksi hautomakoneessa. 
Lapsi leimautuu äitiinsä syntyessään. Se leima ei häviä pois koskaan, vaan säilyy tunnetasolla. Järjellä sitä yrittää selittää itselleen, mutta kokea se, onkin toinen juttu. Olen saanut siipeeni, mutta aamuisin on tarve kokeilla murtuneita siipiä, vieläkö tänä päivänä lennetään. Markkinoilla etsin punaisia siipiä, mutta surukseni totesin, että sanoutuessani irti politiikasta ja rahojen ohjausjärjestelmästä, äänestäjällä on vain yksi ilmainen ääni. Sillä ei huonetta rakenneta seuraavissa eduskuntavaaleissa, vaikka olisi mahdollisuus löytää äänestäjät ja mennä läpi.

Ei kommentteja: