tiistai 4. syyskuuta 2007

Tekosyitä omaishoidossa

Onko kyse Schindlerin vai Tiitisen listan julkistamisesta, kun asioiden käsittely johtaa pattitilanteeseen. Minä vaadin julkisuutta, millä perusteella on meillä n. 30 000 omaishoitajaksi nimettyä hoitajaa. Mitä heillä on enemmän kontollaan kuin n. 300 000 omaishoitajalla, jotka huolehtivat apua tarvitsevista lähimmäisistään. Hoitosuhde perustuu vanhempien, lapsen ja aviopuolison rakastamiseen. Siinä esittelijä on kehitellyt tekosyitä tehdäkseen tyhjäksi hoidon tarpeen ja laillistaakseen heitteillejätön, mikä on vielä rikos: paeta tapahtumapaikalta. Tekosyiden valmistelu etenee ja presidentti vahvistaa lain, jota virkamiehet toteuttavat alenevassa hierarkiassa naapurustoon asti.

Virallinen järjestötaho hehkuttaa rahoitustarkastajien kanssa yhteiskunnalle tuotettuja säästöjä. Mihinkä nämä säästöt on sijoitettu ja kenellekä ne tuottavat korkoa? On paljon julkistettavia salaisuuksia ja rahojen kätköpaikkoja. Kaikkein tyrmistyttävin laki (1306/2002) sisältää tämän päivän ylimmän TYÖ- määritelmän. "Yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, omaishoitajana ja perhehoitajana toimittua aikaa ei voida lisätä työhistoriaan." Meillä on pienyrittäjät, itsensä ja ehkä lisäkseen jonkun palkatun omalla työllään elättävät. Heidän työnsä ei ole työtä.

Maataloutta harrastavat suurtilalliset lisätuloina salassa pidettävät EU-tuet. Sodan jälkeen köyhtyneessä Karjalassa naiset kasvattavat perunansa ja juurikkaansa räystään alla olevassa maassa. Saavat sadosta elantonsa itselleen ja lapsilleen. Lopun myyvät torilla rahasta. Omaishoitaja korvaa 5,4 työaikalakia noudattavaa hoitajaa. Jos työaikalaki on tarkoitettu kaikkien työtätekevien suojaksi, olisi 300 000 omaishoitajan työ (x 5,4 = 1 620 000) tuottanut ainakin suojatyöhön verrattavaa työtä 1 620 000:lle. Kaikki työttömyys olisi Suomesta hävinnyt ja jokaisella olisi mielekästä tekemistä. Kun laittaa ruokaa itselleen, siinä samalla kypsyy keittoa useammallekin kattilan koosta riippuen.

Jouluun liittyy Pyhä Perhe, jolle ei ollut sijaa majatalossa n. 2000 vuotta sitten. Jouluseimi kuvataan alkuperäisympäristössä karjasuojassa. Perhe on yhteiskunnan perusta, mutta nyt sitä edustaa poliittinen perhe: ministeriäiti, koti-isä ja vastasyntynyt. Suu auki ihmetellään ja odotetaan, mitähän tästä lapsesta tulee. Onko eduskunnasta tullut vain nahkurinorsien esikartano eläessä, jossa voi vielä naureskella esittelijöiden aikaansaamia olosuhteita. Lainhyväksyvä leimasin ja käsi ei osaa lukea lainsisältöä, vaikka käyttöön on otettu jo dna- ja sormenjälki tunniste.

Ei kommentteja: