lauantai 11. elokuuta 2007

Kilpailuttamalla kilibailuiksi

Puhelinsoitolla aikaansaatu kuvallinen mainos, kun minusta oli tullut jo varhennettu vanhus. En saanut soittajaa uskomaan, että työurani oli ohi. Onneksi jäi mahdollisuus olla hyväksymättä mainosta. Syynä oli, ettei mikään pitänyt paikkaansa, vaan kaikki tiedot oli otettu entisestä puhelinluettelosta. Kaikkein eniten minua ärsytti piirroksen kalju pää ja korostettu korva. 
Toi mieleen puhuvan pään, joka oli kaljuuntunut ja sama paksuuntunut nahka jatkui selässä alas asti. Antoi hieronnasta kurssiaikana juhannusaattona ensimmäisen oppitunnin, mitä vanheneva mies tiesi kokemuksesta olevan tulossa ammatinharjoittajana. 

Korvasin lahtelaisena päivää, jonka olin pyytänyt vapaaksi suorittaakseni kasvatustieteen approbaturin lopputentin. Kaikki toiset kurssilaiset olivat lähteneet juhannusta viettämään. Minut määrättiin päivystämään, jos joku sattuisi tulemaan käymään. Eskon kanssa aherrettiin. Kun kaksi miestä ja naishierojaharjoittelija on paikalla, luiskahtavat puheet navan alle. En ollut uskoa korviani, mutta olin kurssin vanhin ja pistin pojat järjestykseen: Jos tarkoitus on puheilla minut pyörryttää, niin siinä erehdytte. 
Hieronta jatkui asiallisissa merkeissä tämän jälkeen ja kohdaltani koko aktiivisen urani ajan. Työtapaturmia ei ole sattunut, että olisin asiakkaisiin sotkeutunut ja joku pääsisi blogissaan revittelemään. Jätän puheet eduskunnassa lailla vahvistettaviksi, jos ne puheet pitävä paikkansa, mihin katugallupeissa hierojien kaupungissa olen törmännyt. Kaikki on levähtänyt käsiin, sen jälkeen kun ainoana Suomessa hierojia kouluttanut Juntusen yksityinen hieromaopisto loppui. Siellä opin arvostamaan asiakkaita ja tekemään työtä. Periaatteeni pidän loppuun asti, jos vanhaa rouvaa ei viedä Eu:n naiskaupan pakkotyöhön. 

Työhuoneet ovat aina olleet ala-arvoisia. Olen kolunnut pimeitä portaita tutustuessani liikehuoneistojen maanalaisiin kalliisiin kellaritiloihin. Uudessa palvelukeskuksessa aikaansaatu työhuone sai arkkitehdit kauhistellen kysymään: Onko tuo laillista? Kaupungilta ostamassani työhuoneessa kauniissa Käsityöläistalossa kaadettiin seiniä varmuuden vuoksi, että nurkanvaltaajat olisivat saaneet kaikki tilat itselleen ilmaiseksi. Minut lunastettiin välimiesoikeuden päätöksellä uhaten. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Jonakin päivänä hierojat työskentelevät hierojan periaatteella yhtä valoisissa ja viihtyisissä tiloissa kuin Ulla-Maijan Japanissa avaamassa hoitolassa. Nyt on elämässäni ensisijalla syöpälasten kantasolusiirrot ja toisena vanhustyö yhteisöasumisessa. 
Uskon tuotteellani olevan vielä kysyntää suorittamatta kirurgilta vaadittavaa koulutusta. Koulutus voisi tapahtua Muotoiluinstituutissa. Ihminen on taideteos ennen joutumistaan puistonpatsaaksi tai museoon, jos elämää ymmärtää arvostaa. Ensiksi pitää tuntea oma arvonsa, sitten voi arvostaa toista ihmistä. Tähän minua on auttanut teologis-eroottinen aamuhartaus. Sinä kunnioitettu.

Ei kommentteja: