sunnuntai 17. kesäkuuta 2007

Väijytys

Olen lähdössä kaupungille. Ilmaisjakelulehden jakaja kiirehtii kohti avautunutta ovea. Ovi paukahtaa kiinni heti jälkeeni. Jakaja pahoittelee oven ulkopuolella. Palaan takaisin avaamaan avaimella oven. Jakaja sanoo painavansa kaikki summerit läpi eikä ovi aukea. Sanoi ihmisten olevan vihaisia vastatessaan ovipuhelimeen. Lupaan avata hänelle aina oven, kun hän on jakokierroksella. Kyseinen lehti välitti maksetun mainokseni työaikana. Siksi muistutin jakamisesta, jos lehteä ei kuulunut. Sitten se menetti mielenkiintonsa. 

Terveysmessut järjestettiin 1. kerran vaihtoehtohoidoista. Luin päätoimittajan kirjoituksen uudennimisistä uskomushoidoista. Ne oli toimittajan ajatusmaailman tuote kohdistuen navan alapuolella oleviin nimityksiin. Olin kuunnellut lääkärin luennon hieronnasta kivunhoidossa. Rohkeasti puolustin meidän omaa kansanparannustaitoa, jota erikoisesti urheilijatkin tarvitsevat lihashuollossa. Kun tulokset eivät voi enää parantua, tuli hemohessistä toivottu apu, mutta suomalaisilta urheilijoilta meni maine. Samaa on yritetty kohdallani menemällä henkilökohtaisuuksiin ja vertaamalla naishierojaa katuhuoraan. Mutta sekin on sanojan korvienvälistä lähtöisin. 

Kaikki sanomiset ja kirjoitukset hieronnasta ja hierojasta olen kirjannut YEAT:n näyttökansioon. Suoritin tutkinnon hyväksytyllä arvosanalla tutkinnon kummassakin osassa. Toimittaja palkittiin ansiomitallilla yhteiskunnallisena vaikuttajana. Englantilaisella huumorilla suhtaudun tähänkin asiaan. Järjestetään pökkäyskisa. Asetun sillankaiteelle keppi kädessä puolustamaan työntekemisoikeuttani. Vastapuoli on tunkeutunut vieraalle reviirille halventaessaan ammattitutkintoon perustuvaa työtä. Suutarit pysyköön lestissään, olen löytänyt tieteellisen näytön ja myötätunnon maailmalta, kun hierojan ympärillä lääkärit ja edunvalvojat ovat bisneshakuisia. 
Hautaustoimiston pyörittäminen englantilaisittain on kannattavaa. Jos haudattavat loppuu, tuotetaan itse ruumiita. Lehdestä ei ole väliä, mutta autan lehdenjakajaa suoriutumaan saamastaan työtehtävästä ilman suomalaista pottuilua.

Ei kommentteja: