perjantai 25. toukokuuta 2007

Voi pyhä yksinkertaisuus

Isä Camillo ja Äiti Teresa vai Äiti Camilla ja Isä Tereso, kun roviolle lisätään risuja pahan poispolttamiseksi. Internet on minulle uusi kanava omaishoitomeklarina julkaista omaishoitoaikana ottamani stailausvalokuvat netissä. Muuta todistusaineistoa minulla ei ole kielteisten valituspäätöksien lisäksi. YEAT:n näyttökansiossa on kuvat: 
Suuret kivet elämässäni. Sukupolvenvaihdokseen liittyvän inhorealismin välitin näyttötutkintomestarille "kuvakollaasien, päiväkirjamerkintöjen, kirjeenvaihdon, kirjallisuuslainausten, sarjakuvaintuitioiden sekä jopa kansainvälisessä rikostutkinnassa esiintyvien menettelytapojen valossa".

Elämästä on yksinkertaisuus kaukana. Suomalaisen palkitun laatutyön esikuvaksi on noussut mananmajoilta itse Lordi. Siinä kalpenee pienen ihmisen työnarvo, kun lakiin kirjataan "yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, omaishoitajana ja perhehoitajana toimittua aikaa ei voi lisätä työhistoriaan". Meidän luuserien panoksella on hyvinvointivaltio rakennettu, että päättäjät keskenään voivat jakaa saaliin. Minulle on 4. käsky velvoittava ukkaasi. Mitä on vanhempien kunnioittaminen ja kuinka pitkälle voin mennä esivallan tottelemisessa? 

Kattohaikaratkin suorittavat pesänpuolustamisrituaalit viimeiseen asti, vaikka toinen puoliso olisi sairastunut. Rebekan sukkanauhan löytäjä ei langennut kuninkaan lupaamaan löytöpalkkioon: prinsessan lisäksi puolet valtakuntaa ja ministerin vaatimaton virka. Hän valitsi vapauden laulella omia laulujaan, kulkea maantietänsä, olla huomisesta huokailematta. Pahantekoon en tule mukaan, vaan ääneen ihmettelen pyhää yksinkertaisuutta tyhjentäessäni vedettäväkseni annettua kivirekeä.

Ei kommentteja: