tiistai 8. toukokuuta 2007

Sinapinsiemenestä tekee puutarhan uskollinen työmies...

Työni on niin salaista, etten itsekään tiedä mitä teen. Kuitenkin oikea työ kertoo tekijästään enemmän kuin päättäjät ja edunvalvojat omaishoitajasta ja omaishoidon tulevaisuudesta.
Harkitsen siirtymistä kirjoittamaan käsin ruutuvihkoon, jonka kannessa on Mauri Kunnaksen piirros. "Seitsämät veljekset" auttoivat minut selviämään inhimillisillä voimavaroilla mahdottomasta tehtävästä. Heidän strategiansa on peräisin Räikkö Räähkältä, joista yksi testamenttasi myymänsä osakkeen kylkiäisenä noudattamansa toimintatavan. 

Ruohonleikkurin ääni loppui ja jatkui veret seisauttavalla karjaisulla: "Rupeatko sinä keljuilemaan?" Keskustelu jatkui puhetaajuudella, olihan kyse naapuritontin nurmikonleikkuusta. Minulle tuli "mittaaminen samalla mitalla" mieleen lukiessani isäni hautajaisten jälkeen adresseja: Muistoa kunnioittaen. Yhtään ystävällistä elettä en muista 10 vuoden ajalta. Perheen äiti tunsi ylpeyttä pojastaan, kun alaikäinen raivosi yhtiökokouksessa. Samoin isä vastatessaan poikansa haistattelun puolustukseksi: Kyllä sen ikäinen jo tietää, mitä vastaa. Ei tarvitse akkojen tulla kyselemään. 
Palauttaisinko adressin muistoakunnioittaville takaisin omilla muistoilla heistä? Ei tainnut kestää kantti asua kauempaa naapurina, kun ilmoitin kirjeessä ymmärtäväni heidän käytöksensä tarkoituksen halventamiseksi. Olin niin puulla päähän lyöty, että kysyin lakimieheltä laillisuutta. Hän vastasi: halventaminen on kielletty. Puhutaan henkisestä työsuojelusta. Mutta mistä Räikkö Räähkäkään ottaa opikseen muusta kuin elämän kovasta koulusta. Siinä mitataan inhimillisten voimavarojen kehittyminen ja kasvunpaikka.

Ei kommentteja: