keskiviikko 18. huhtikuuta 2007

Kun Tirkkos-Tyttö kirjoittamaan oppi

Tänään on suuri päivä. Aamuhartauspuhuja muistuttaa pelosta ja vallankäyttäjien pelolla hallitsemisesta. Mieleen palaa elävästi puhelinsoitto sisarelle 17 vuotta sitten. 7-vuotias tyttö vastaa. Kerron pelostani, kun olin lähdössä vanhempieni taloudenhoitajaksi. Tytön ääni lakkaa ja sisar jatkaa puhumista. Kerron hänelle samasta pelosta. Sisar sanoo:
- Ihmettelinkin, mitä tyttö palaa virsikirjan kanssa jatkaakseen puhelimessa. Hän laulaa: Jumalan kämmenellä ei pelkää lintunen, Jumalan kämmenellä ei pelkää ihminen... Tämä laulu oli minulle rohkaisuksi silloin ja tänä aamuna voimaksi tästä eteenpäin.

Sain eilen vastauksen kiinteistöyhtymän tieyksiköiden oikaisemisesta. Vastaus on edelleen sama: Maaoikeushan sen viimekädessä päättää. Olkoon niin, jos sanoja on jo menettänyt asioiden hoitajana järjenkäytön. Ei sitä ollut silloin, kun isäni ikää käytettiin hyväksi, ettei hän enää pysty asioistaan vastaamaan. Jos virkamiehelle ei ole kuin lusikalla annettu, ei häneltä voi kapustalla vaatia 20 vuoden kuluttuakaan.


Avaan sähköpostiluukun. Olen saanut viestin Saudeista. Kuulun suureen ketjuun, jossa ei ole muita nimiä Suomesta. Minut on huomattu kuin Äiti Teresa. THAT'S LOVE. Surisinko vallankäyttäjien ja elämäätuhoavien voimien keskellä tieyksikkömaksujen vääriä perusteita, kun ei ole ymmärrystä niitä oikaista. Tietämättäni tapahtuu suuria asioita, kun syntymäkunnassani ajetaan pienillä pyörillä. 


Siunasin Saudeihin lähtijän lupauksella. En kuole ennen kuin olen nähnyt sinut elävänä palaavan. E-mail on vastaus edellisen yön puhutteluun, josta poistun ontuen kuin Jakob painista. Lupasin hakea lääkärin apua. Nukuin sen jälkeen sikeästi. Aamulla jalka oli jäykkä. Soitin ajanvaraukseen, jossa tympeä virkailija ojensi. 
- Soita huomenna. Tänään huomaan, että ehtii myöhemminkin. Meidän terveydenhoito on muutoksen edessä, mutta ministeri on sama kuin edellisessä hallituksessa. Hän sanoo: Meillä on kelpotavallaa asiat hoidettu. Köyhät ja sairaat teillä on aina luonanne. Heitä ei vain nähdä valtaakäyttävien nahkurinorsilta.

1 kommentti:

mammamia kirjoitti...

Ulkomaat 10.11.2013 klo 3:16 | päivitetty 10.11.2013 klo 16:00
Filippiineillä jopa 10 000 kuolonuhria – myrsky suuntaa Vietnamin pääkaupunkiin.

Saudeista on tultu takaisin. Tänään jännitetään, onko kaikki läheiset tallessa tuhon jälkeen.