lauantai 24. maaliskuuta 2007

Voi, kukkiva kukkakeppi

Poimin pudonneen vaahteranoksan kohtalonköynnöksen tukikepiksi. Lähemmin tarkasteltuani huomasin paisuneista silmuista sen olevan elossa. Viime lauantaina virvoin sillä tyttären ja hänen tyttärensä tuoreeks', terveeks' tulevaksi vuodeksi. Palkaksi sain helmililjoja ruukussa ja vitsankin sain pitää itse. Nyt keppi on ollut vedessä, ja silmut ovat käyneet kukkimaan. Kukat keltaisia sävyltään sopivat hyvin ruskeaan runkoon. Siinä on elämän jatkumisen ihme.

Käyn läpi verkkoympäristön tiedostoja. YEAT on suoritettu hyväksytyllä arvosanalla. Tutkinnon pakollinen osa: Yrityksen toiminnan suunnittelu ja johtaminen / HYVÄKSYTTY
Tutkinnon valinnainen osa: Inhimillisten voimavarojen kehittäminen / HYVÄKSYTTY
Mitä tämä kertoo teille? Ei yhtään mitään. Kauas kurssit karkaavat ja niin minäkin. Minun maapalloni on litistynyt pannukakuksi. Mitä kauemmaksi kurssit karkaavat, ne pienevät ja putoavat pois minun ulottuviltani ja n. 1 miljoonan kanssamatkaajan ulottuvilta, joilla ei ole tietokonetta ja eikä ole mahdollisuutta sitä hankkia, kun ei edes ole rahaa henkilöllisyystodistukseen, että voisi äänestää.

Meidät pitää kiertää kaukaa, sillä nähdessäni puoluepolikon olen valmis taisteluun. En stressitilanteessa enää pakene ottamalla jalat alleni juostakseni lujaa. Jään hyvinvointivaltion kaatopaikalle. Yritän syödä kuin Korkeasaaren eksoottinen eläin, jolle hoitaja antaa oikean määrän juuri sitä ruokaa, mitä se syö vapaudessakin. 

Amerikka on ratkaissut nälkäongelman Afrikassa tuottamalla geenimuunneltua maissia. Hallitsee ruuan tuottamista ja eläinten kasvatusta patentoimalla eläinten muuntogeenin. Seurauksena on sukupuuttoon kuoleminen. Lisääntyminen loppuu. Medusan geeni lehmässä saa turvan säteilemään sinisenä ja vasikaksi kehittymistä voi seurata värin perusteella ennen syntymää.

On omistamiskysymys, kun kerroin Rastatukan tulemisesta kirjoittajapiirin ryhmäkuvaan 12. osallistujaksi. Tiesin jääväni Rastatukan kanssa kahdestaan. Nyt se on tapahtunut. Rotuhygienia säilyy. On pitkä matka verkkokirjoitustaidon opittuani käyttää sitä hyväksi. Mahdollisuuksia on joka lähtöön, mutta en osaa muuta kuin ajatella ääneen tietokoneavustajan tarkkaavaisesti kuunnellessa ja minun kirjoittaessa muistiin. Ei ole minun ongelma, jos sähköpostista on 80 % roskapostia verkossa.
Onneksi tiedän oman punaisen geenini alkuperän 1800-luvulta lähtien. Mielessäni kuvittelin viilettäessäni talvisin potkurilla punaisena mestattujen hautausmaan ohitse, että voisin tulla haudatuksi joukon jatkoksi. Kaiken suunsoiton jälkeen, mitä kuulin työntäessäni veteraani-isääni, meidän hautausmaalle meno oli juhlava ohimarssi. Voin kuivitella, mitä isäni muisti veljensä vangitsemispäivästä. Hän oli silloin 12 v. Ja myöhemmin Ukko-Kustille talollisen suusta sanottuna: "Olisikin pitänyt tappaa Ukko eikä Poika." Ja vielä isälleni osoitettu uhkaus joutua sotaoikeuteen. Myötätunnosta menneitä sukupolvia kohtaan uskallan sanoa: "Tässä seison enkä muuta voi", kun on rauha maassa. Ihmisiltä vain hyvä tahto puuttuu.

Ei kommentteja: