maanantai 19. maaliskuuta 2007

Viijjees ukkaasi: Elä tapa

Tappoo voep usseemmallae konstilla. Tappamista eijjoo yksin hengen ottaminen toeselta, vuan tappoo voep paljo vähemmälläe. Sitä suattaa sannoo lojjaattoo pahasti taekka tehhä' viäryyttä toeselle, nolata ja mitätöejä toesta. Sammoo tappamista se on sekkii.

Meijän pittää ymmärtee ellee sovussa ja rakkaavessa toestemme kanssa, ja yrittee suojella ja jelepata toenen toestaasa. Ei Jumala luonna meitä tänne pyssyn tae puukon tae kiärmeenkielen kanssa heilumaan, vuan hiän toevoo, että myö osattas rakastoo ja kunnioettoo toestemme henkee ja elämee. Sen sijjaan, että oes tappamisen meininki, pitäs olla tahtoo hyvvään ja reiluun elämään. (Savolaesten katkismus)

Vaalivalvojaiset on pidetty. Uuden eduskunnan kokoonpano on tiedossa. Kansa on puhunut, mutta tiedetäänkö, mitä kestopaikalla vuodesta toiseen valittu edustaja puhuu niistä uskollisista pienen ihmisen puolesta puhujista, jotka eivät asialinjalla tulleet valituksi. Mitä vanhempi pukki, sen paksumpi sarvi, oli ohjeena olkipukkien tekokurssilla. Luotetaan kuin pukki suuriin sarviin. Mies on vaimon pää, mutta vaimo olkoon se kaula, joka päätä kääntää. Jos ei pysty kääntämään, on vuoden 2000 lehdessä ollut ilmoitus poliittisesti totta. Uusi johtaja, uusi hieroja, aasialainen tyttö hieroo alasti. Mietipä sitä korkealta paikalta hierojien edunvalvojana lääkäri- ja hautausurakoitsijaystäväsi kanssa.

Ei kommentteja: