sunnuntai 4. maaliskuuta 2007

Seuraa johtajaa

Johdossa on vika, jos bisnekset ei ota onnistuakseen. Olen istunut projektikoulutuksissa viimeiset neljä vuotta ja oppinut uudestaan toisten opettamana, minkä olen osannut jo elinkaareni alusta tähän päivään. On tullut uusia nimikkeitä, kuten bisnesenkeli ja 'oma on asiani'. Siitä tulee johtaja. 
Henkilötasolla olen 'keskipiste', piirrän ympyrän. Se on 'sisäinen minä'. Toinen suurempi ympyrä on 'ulkoinen minä'. Omia asioitani en jaa julkisesti. Johtajana toimin 'ulkoisen minän' alueella. 

On tirkistelijät, jotka haluavat minua mustamaalata. Mutta puhuessaan pahaa, valehtelevat. Se paljastaa vastapuolen sisäisen minän heikkouden. Asetun näiden yläpuolelle, mutta särkyneenä särkyneiden puolelle.
Järjen vastakohta ei ole tunne vaan tyhmyys. On kyseenalaista naisjohtajana oikaista naapurimaan miesjohtajan kravattia julkisesti. Siitä saadaan uusia lööppejä. Sehän on melkein kuin äiti pyyhkisi lapsen nenää hiekkalaatikkoleikeissä. Nyt on tullut muotiin halata ja pussata molemmille poskille Salmelaisen huutaessa vieressä: 

- Irti.
 

Johtajuutta pitää opetella ja asettua kapteenin paikalle, sillä monet viimeiset tulevat ensimmäiseksi. Kärsivällisyys palkitaan. Sarasvuo toi esille rahan ihmeitä tekevän mahdin. Eroottinen raha, mutta paljasti ihmisen elämän rajallisuuden mieskunnossa. Sekin asia on ystävien avulla hoidossa, että viagran voimalla viimeiset loppumetrit.

Ei kommentteja: