torstai 15. helmikuuta 2007

Vaihtuneet tähdet

Sininen tähti vaihtui oranssiin, kun väri veti puoleensa kadulla. Kuinka se minua puhutteli? Oli poiminut kiireetömän kulkijan. Olisin seurannut oranssiin pukuun verhoutunutta munkkia, mutta ajatukset olivat kummitädin hautajaisissa. 
Kului aikaa vuosi, ajankohta ennen joulua. Joku koputti olkapäälle. Ajattelin, ahdistelija. mutta lähestyjä olikin nuori munkki, nyt toppahaalareissa. Kävimme keskustelun. Heidän yhteisössään munkit ovat lapsia (poikia), naiset ovat äitejä. 
- Missä sinä vietät joulusi? Se oli kutsuva kysymys. 
- Menen maalle tyttären perheen luokse. 

Kerroin tästä keskustelusta vilkkaille tytöille. He pitivät sitä mahdollisena, että vaihtaisinkin joulunviettopaikkaa Munkkiklubille. Siitä tämä varoitus, etten saa paljastaa olevani tyttöjen mummi.
 

Seurakuntani on kuitenkin vaihtunut. Olen kyllästynyt muuttojen yhteydessä seurakuntien vaihtumiseen. Samalla vaihtui myös kieli, joka on minun "zu Hause Pflegen" -kieli. Omaishoito ja politiikka selvitetään suomeksi. Mitä enemmän puhutaan, sen vaikeampaa sitä on ymmärtää. 
Avasin omalta osaltani tämän kevään vaalipuheet savoksi. Pohjana on neljäs ukkaasi tulkittuna nykysuomeksi: Kunnioita isääsi ja äitiäsi ja selityskohdassa piäsnuatikoiden totteleminen. Jos vallanpitäjät hoitavat asiansa hyvin, on tyytyminen siihen. Mutta kehottaa ääneen ihmettelemään vääryyksiä pistämällä kivet kuppiin. Sen olen tehnyt. 

Neljä vuotta olen ollut kivityksen kohteena, kun minusta on tullut Varhennettu Vanhus. Saan kuitenkin eläkettä kattamaan menot, joten en seuraa ranskalaista nunnaa maailman pahimpaan paikkaan. Löysi itsensä Kairon kaatopaikalta. Jään muistuttamaan kolmen koplaa hierojien edunvalvojina, kuinka he yrittivät saada ammattitutkinnon suorittaneet hierojat työskentelemään edukseen kuin katuhuorat. Tämä tapahtui eduskunnasta käsin. On aika ottaa esille naiskauppa Suomessa johdettuna valtaakäyttävien mandaatilla.
 

Verkkokirjoitustaitoisena yrittäjän erikoisammattitutkinnolle tuli käyttöä arvioidessani subjektiivisesti laillistetun hierojan ja "omaishoitajan" asemaa.
Antti Holopainen, tie vapauteen, antaa minulle tarkoituksen jäädä paikalleni lunastamaan jaossa olevia hierontaseteleitä. 

Yli 20 vuotta sitten kaupunki myi tuotettani 10% alennuksella eläkeläisille uudessa palvelukeskuksessa. Heitä oli yli 17.000, mikä vastaa tätä päivää. Sain nimen sosiaalinen hieroja, kun en suostunut jonon ohittajien vaatimukseen: 
- Poikani on kansanedustaja, kyllä minun pitää päästä heti halpaan hierontaan. Ystävätkin ovat sitä mieltä. 

Ei ollut aikoja. Tämä toistui aivan äsken lomapaikkaa tarvitsevan omaishoitajan kohdalla. Joku tärkeämpi tarvitsi pääsiäiseksi lomaa ja hoidettavan vähemmän tärkeän paikalle laitokseen. Miksi tämä saa tapahtua niin avoimessa yhteiskunnassa? Siksi, että voimassa on suljetun yhteiskunnan säännöt.
Jos haluat muutosta, äänestä Anttia ja muita ehdokkaita, jotka ovat muutoksen takana. Antin eduskuntaan äänestäjät lupaan kohdata kaikki työni merkeissä, jos sinulla on antamani hierontaseteli.

Ei kommentteja: